Onze masterclasses

Geen praatje en een borrel, maar discussie, dieper op onderwerpen ingaan die ondernemers bezig houden en meer kennisoverdracht. Wat leeft er bij hen en wat kunnen we doen om het ondernemen te verbeteren.

Per masterclass willen wij zo’n 45 ondernemers uitnodigen. Na de plenaire aftrap, verricht door één van de initiators, splitsen die zich in vier sub­groepen, voor elk thema één. In deze inhoudelijke sessies, of case study’s,  wordt de inhoud verder uitgewerkt. Vooraf wordt een case voorbereid, bijvoorbeeld op basis van ervaringen van ondernemers. Dat zijn praktijkvoorbeelden. Neem exporteren. Wat komt daar juridisch, administratief, belastingtechnisch en bancair bij kijken? Of welke voetangels en klemmen kom je tegen bij een bedrijfs­overname? Ondernemers die met deze onderwerpen in hun eigen bedrijf te maken hebben gehad, en daar ervaring mee hebben, kunnen daar ook veel over vertellen. De sessies duren zo’n 45 minuten. Daarvan worden er 15 minuten besteed aan een presentatie en 30 minuten aan interactie en discussie. Daarna rouleren de sub­groepen. De deelnemende ondernemers doen aan alle sessies mee.

ZB-banner-728x90_2013_ani

Hoe is het ontstaan?

Ruben Uitendaal, in het dagelijks leven bij ING werkzaam als Rayondirecteur MKB Noord-Holland Midden, is één van de initiatiefnemers, samen met Marco Bleeker, uitgever van Zaanbusiness. “Onlangs ontmoette ik Marco en al snel hadden we het over het oprichten van een platform voor ondernemers. Geen praatje en een borrel, maar discussie, dieper op onderwerpen ingaan die ondernemers bezig houden en meer kennisoverdracht. Wat leeft er bij hen en wat kunnen we doen om het ondernemen te verbeteren”.

Het initiatief werd al snel omarmd  door Marco van der Laan, van de VANDER­LAANGROEP (accountants, belasting- en bedrijfsadviseurs) en Guido Voss, partner bij Duijn, Bloem en Voss Advocaten. Wat later werd Paul Riteco bereid gevonden te participeren. Hij is niet alleen mede-eigenaar van het restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis, maar ook investeerder/ondernemer. “We zijn bij elkaar gaan zitten en hebben de plannen verder uitgewerkt. Daar kwam uit, dat we masterclasses willen organiseren, waarbij diverse thema’s de revue passeren”.

Aan het programma voor 2016 wordt momenteel gewerkt. Houd onze website en social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.