ZaanBusiness Logo Wit

BusinessBoost helpt ondernemers zichzelf opnieuw uit te vinden

Omdat de omgeving waarin ondernemers zich bevinden razendsnel verandert, is het meer dan ooit belangrijk om onderscheidend en vernieuwend te zijn. Maar hoe doet u dat? Met BusinessBoost helpt ING, in samenwerking met MKB-Nederland, ondernemers te vernieuwen. 

De wereld verandert snel en daarmee ook de wensen van bedrijven en consumenten. Vernieuwend ondernemerschap is derhalve erg belangrijk. ING en MKB-Nederland hebben daarom BusinessBoost opgezet. Dit is een serie evenementen voor en dóór ondernemers, waarbij entrepreneurs zichzelf en hun bedrijf steeds opnieuw uitvinden, kennis delen en hun netwerk openstellen voor andere ondernemers. Met als resultaat zakelijke en persoonlijke groei.

Anders denken

Nadenken over de toekomst van uw bedrijf schiet er vaak bij in door de hectiek van alledag. Maar past uw businessmodel nog wel bij uw toekomst? Bij BusinessBoost kunt u actief aan de slag met uw businessmodel. Bezoek één van deze sessies en maak kennis met een nieuwe manier van denken en nieuwe vaardigheden. Om succesvol te zijn, kunt u als ondernemer niet meer volstaan met het denken als manager. U kunt ook niet meer werken met businessplannen, omdat de wereld door de snelle veranderingen onvoorspelbaar is. Als u een succesvol ondernemer wilt blijven, moet u gaan denken als een ontwerper.

Trends

BusinessBoost on Tour wordt geleid door Patrick van der Pijl, producent van de wereldwijde bestseller Business Model Generatie. Van der Pijl zal o.a. stilstaan bij de grote schaal en snelheid waarmee technologie en innovaties onze business veranderen. Neem belangrijke trends als sneller internet, 3D-printen, demografische ontwikkelingen en makkelijker en goedkopere toegang tot innovatieve technieken. Vormen deze evoluties een bedreiging of misschien juist een kans? Ze geven hoe dan ook een signaal af om zelf aan te passen op nu én de toekomst.

Frisse blik

Anderen helpen om succesvol te zijn, dat is de missie van ING. Met BusinessBoost helpt ING ondernemers om zichzelf en hun bedrijf steeds opnieuw uit te vinden. ING is er namelijk van overtuigd dat het aanpassingsvermogen van bedrijven op de snel veranderende omgeving bepalend is voor de mate van succes. BusinessBoost creëert de setting die nodig is voor de juiste focus op de visie voor duurzame vernieuwing in uw bedrijf. Dat gebeurt hands-on, tijdens een workshop waarin u samen met andere ondernemers aan de slag gaat. Zo krijgt u de tools om inzicht en structuur te brengen in zoveel mogelijk relevante aspecten van uw markt en uw bedrijf. Dat doen ze met het Business Canvas Model: een beproefde methode die ondernemers effectief en efficiënt 360° inzicht biedt voor duurzaam succesvol innoveren.

BusinessBoost 7 juni in Wormer

Ook Zaanse ondernemers kunnen BusinessBoost on Tour ervaren. Dinsdag 7 juni is Wormer de plaats van handeling. Het evenement zal duren van 15.30 tot 18.45 uur.

Wat kunt u verwachten? Naast een interactief en praktisch programma, worden er tevens strategische tools voor het ontwikkelen van visie, het begrijpen van de omgeving, businessmodellen en innovatie behandeld. Ook zult u geïnspireerd worden door aansprekende voorbeelden van ondernemers uit uw regio. Bovendien is er gelegenheid tot netwerken.

Meer informatie over het event en de mogelijkheid tot inschrijven, vindt u op de website www.businessboost.nl