ZaanBusiness Logo Wit

Ondernemersdromen waarmaken met Startup Zaanstreek

Het was net of je achterin de studio van het tv-programma Dragons’ Den stond. Deze maand presenteerden negen startups hun ondernemersdroom aan een groep van ruim 15 investeerders en partners van Startup Zaanstreek. De een heel enthousiast, met een duidelijke visie over zijn of haar concept. De ander erg creatief, met een plan wat nog in de beginfase zit.

Aan het denken zetten

De investeerders vroegen vooral de kleren van het lijf bij de startups. ‘Wat gaat je product kosten als je het op de markt brengt?’, ‘Hoe groot is je afzetmarkt?’, ‘Bij wie heb je je product getest’, ‘Wat is je visie, waar wil je naar toe’, ‘Wie zie je als concurrenten’ en ‘Hoe ga je jouw doelgroep bereiken’. Kritische vragen die de ondernemer vooral aan het denken zet over zijn concept.

Naar de volgende ronde

Vijf van de negen startups zijn uiteindelijk geselecteerd voor het vervolg van het traject en stromen door naar de Academy van Startup Zaanstreek: uitvaart gerelateerde Henkie, pitchtrainingsplatform Pitchy, ouderenplatform Fiftyco, fotoalbum generator via een app Vecto en Safe at Shiftwork (platform voor ploegendiensten).

Jouw droom

Heb jij ook een ondernemersdroom, maar zoek je nog naar funding? Op 18 september is er een nieuwe mogelijkheid om jezelf te pitchen in de regio Schiphol. Kijk op www.presentyourstartup.nl voor meer informatie.

Present Your Startup

“Startup Zaanstreek, een onderdeel van Present Your Startup, biedt een platform voor innovatieve startups met behoefte aan een relatief kleine investering om de nationale en internationale markt te veroveren”, vertelt Bart de Wit van Rabobank Zaanstreek, een van de partners van het programma. Tijdens de SelectionDay worden startups geselecteerd voor de Academy aan de hand van pitches. Aan het einde van de Academy vindt een selectie plaats voor een plek in de halve finale op 31 oktober in Zaandam. Daar krijgen de startups vervolgens de kans om zich te plaatsen voor de grote finale-avond op 22 november. In de finale krijgen de beste startups de kans om voor een groot publiek geldschieters te overtuigen te investeren in hun creatieve ideeën.

www.presentyourstartup.nl/startupzaanstreek

Foto: Eddie van Eeken