ZaanBusiness Logo Wit

Peter Bottelier nieuwe voorzitter BIA

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Belangenvereniging Industriegebied Achtersluispolder van 13 april jl. is Peter Bottelier unaniem gekozen als de nieuwe voorzitter. Met zijn zeer brede netwerk richting gemeente, provincie en de belangrijkste koepelverenigingen rondom het Noorzeekanaal gebied, biedt hij de BIA kansen zich nog meer te ontwikkelen. 

Peter is eigenaar van Revivre Bouw & Projectmanagement B.V. en is onder andere werkzaam voor GBZvof , de eigenaren van de voormalige detentieboten aan de Rijshoutweg. Peter is een bestuurder pur sang en heeft al enige tijd zijn sporen verdiend in bestuurlijk Zaanstreek. Peter was 14 jaar bestuurslid bij Business Network Zaandelta (voorheen Westerspoor) en is de huidige interim voorzitter bij MKB Zaanstreek – ZON.

Kansen combinatie wonen en werken

Plannen heeft Peter genoeg met het 35 jaar jonge bedrijvenpark. Hij ziet dan ook genoeg kansen de Achtersluispolder te ontwikkelen en ondernemers te beschermen tegen gevaren die het bedrijfsproces kunnen belemmeren. De op stapel staande plannen om wonen en werken te combineren in een havenrijk gebied als de Achtersluispolder is een geweldige kans en uitdaging voor alle partijen. Meegroeien met Amsterdam, krachtige aansluiting naar het gehele Noordzeekanaal-gebied en ontwikkelingen stimuleren rondom de leefbaarheid en bereikbaarheid zijn enkele van deze kansen.

Veiligheid gebied

Naast deze ontwikkelingen is BIA in een afrondende fase van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Een schoon, heel en veilig gebied stimuleert bedrijven zich te vestigen en verbetert de leefbaarheid voor de medewerkers, klanten en leveranciers. Een verlengde daarvan zijn de plannen voor extra camerabewaking. BIA heeft van de leden toestemming gekregen een vooronderzoek te doen naar de mogelijkheden voor extra camerabewaking in het gehele gebied.

Collectieve inkoop

Een ander punt dat Peter wil oppakken is de collectieve inkoop. Ooit een geweldig actief onderwerp met mooie contracten en afspraken geweest en nu tijd om het weer op te pakken. Beveiliging, afvalinzameling, internet en energie zijn de punten waar BIA zich vooralsnog voor in gaat zetten.

Samenwerking

BIA zoekt de samenwerking met omliggende verenigingen zoals Contactgroep Bedrijven Oostzaan en Business Network Zaandelta en met overkoepelend orgaan MKB Zaanstreek – ZON om nog sterker te staan richting gemeente, politiek en provincie. Samen sta je sterker, leer je van elkaar en bereik je meer.

Over BIA

De Belangenvereniging Industriegebied Achtersluispolder (BIA) is opgericht om voorwaarden te creëren opdat de leden van de BIA optimaal kunnen ondernemen, door middel van belangenbehartiging en stimulering van samenwerking tussen de bedrijven onderling en met de overheden. Daarnaast wil zij namens de leden de spreekbuis zijn naar Gemeentelijke- en Provinciale Overheden of andere instanties.

www.achtersluispolder.nl