ZaanBusiness Logo Wit

Beste Zaanse Zakenvrouw 2015

In een uitverkocht Zaantheater maakte burgemeester Geke Faber op 25 maart bekend wie de felbegeerde titel Beste Zaanse Zakenvrouw 2015 mag dragen. De verkiezingen werden voor de zesde keer georganiseerd door het Vrouwennetwerk Zaanstad Plus. Op het podium stonden ondernemende zakenvrouwen met zeer uiteenlopende bedrijven. De jury benoemde dat er alleen maar winnaars op het podium stonden, maar dat er toch een keuze moest worden gemaakt. Door de verhalen van presentator Barbara Visser (Tweede Kamerlid), en Inge Zaagsma van NewCakes BV en Ursula Schouten van Imsus BV, de zakenvrouwen die in 2012 de titel hadden gewonnen, kwam de stemming er goed in.  

In de categorie Beste Zaanse Zakenvrouw met personeel streden Neelu Boparai van Boparai Architekten, Colette en Petra Hesse van modezaak ANS en Machteld Bos van de textieldrukkerij Carebo om de eer. Machteld Bos won zowel de publieks- als de juryprijs. Zij is de gedreven directeur en het gezicht van Carebo en wist met allerlei creatieve acties mensen op haar te laten stemmen. Dat bleef niet onopgemerkt want veel relaties bedachten eigen acties om haar tot publiekswinnaar te maken.

De vakjury koos uit de drie ondernemers Machteld Bos omdat zij een organisatie leidt die uitermate efficiënt is ingericht op het leveren, bedrukken en borduren van textiel en relatiegeschenken. Onder haar leiding werken elf mensen met de nieuwste technieken aan opdrachten. Carebo staat er om bekend dat ze goed meedenken met de klant, ook zeer moeilijke opdrachten kunnen ze honoreren. Door de nieuwste ontwikkelingen en technieken toe te passen lopen ze voor in de branche. De laatste trend is het personaliseren van drukwerk: dit levert zeer grote bestellingen op. Ook kleine bestellingen worden met zichtbaar plezier uitgevoerd. Machteld Bos laat zien dat samenwerken loont. Door haar enthousiaste en gedreven uitstraling weet ze klanten en relaties, haar personeel, maar ook bedrijvenverenigingen en andere samenwerkingsverbanden te verbinden. De jury bestond uit Miranda Langedijk, directeur Langedijk Consult Coaching, Dennis Kooren, directeur bedrijven Rabobank Zaanstreek, Armando Palermo, accountant en MKB krediet coach en Inge Zaagsma, directeur NewCakes BV kozen Machteld Bos. Hun motivatie voor Machteld Bos: ‘Carebo is een bedrijf dat trots is op de Zaanstreek en waar de Zaanstreek trots op mag zijn. Machteld toont daarin visie en doorzettingsvermogen en een uiterst positieve hands-on instelling gericht op samenwerking in brede zin die maakt dat haar bedrijf niet alleen ongeschonden door de crisis is gekomen, maar steeds verder groeit.’

Het Vrouwennetwerk Zaanstad Plus heeft relatief veel kleine zelfstandigen onder haar leden. Daarom is er ook een categorie Beste Zaanse Zakenvrouw zonder personeel. Voor beide categorieën gold dat de zakenvrouwen geen lid hoefde te zijn van het netwerk en iedereen geschikte vrouwen kon aandragen. De jury koos uit de inzendingen en na een bedrijfsbezoek drie vrouwen die in aanmerking kwamen voor de titel. De jury bestond uit Dick van der Meulen, Directeur P&O 2 (voorzitter), Fabian Nagtzaam, Regio Directeur MKB Noord Holland, José Korteschiel, Directeur Steigerstad en Isabella de Jong, Directeur Kunstcentrum Zaanstad.

Annet Gnodde van Fietsverhuur Zaanstreek, edelsmid Sarah Kobak en psycholoog en coach Daniella Balabanova hielden een pitch over hun passie en ondernemingszin. Daniellla Balabanova won zowel de vak- als de publieksprijs. Klanten stemden massaal op haar, want zij hadden ervaren welk verschil een training of coachingsgesprekken met haar kunnen maken. Er zijn veel dienstverleners die zich op papier vergelijkbaar presenteren, maar Daniella onderscheidt zich doordat zij een aantoonbare ontwikkeling kan laten zien bij haar klanten. Teams, individuele functionarissen en organisaties helpt ze concreet bij in hun ontwikkeling om beter te worden. Ook in veranderingsprocessen kan zij een verschil maken. Haar bedrijf heeft een omzetstijging van gemiddeld 30 procent per jaar. De jury: ‘Daniella Balanova maakt dromen waar door haar professionaliteit, oprechte aandacht voor haar klanten en zakelijkheid. Maatschappelijk is Daniella ook ambitieus. Als voorzitter voor de Raad van Bestuur van de Bulgaarse school in Leiden heeft zij er mede voor gezorgd dat het aantal leerlingen bijna is verdubbeld en de school nu een professioneel en erkend opleidingsinstituut is. Met als doel de Bulgaarse taal en cultuur in leven te houden.’

Meer informatie over de uitslag en de verkiezingen staat op www.vnzp.nl. Daar staan ook links naar de filmpjes van Steven Geldof die op het podium zijn vertoond.

Kijk ook eens op: 

www.carebo.nl