ZaanBusiness Logo Wit

Bas van Drooge nieuwe directeur Werkom

Bas van Drooge treedt per 1 oktober 2022 in dienst als de nieuwe secretaris-directeur van Werkom, het werkleerbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend. Hij volgt daarmee Yolanda Hoogtanders op, die haar taken per 15 juli heeft neergelegd. Werkom-manager Henk Guldemeester zal tot het aantreden van Bas van Drooge de taak van waarnemend secretaris-directeur op zich nemen.

Arbeidsparticipatie is een bekend werkterrein voor Van Drooge; zo is hij o.a. directeur geweest van DZB, het sociale werkvoorzienings- en re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden. Ook heeft hij in het verleden diverse functies bij de KLM bekleed en geeft hij leiding aan een professioneel klassiek koor. In een eerste reactie laat hij weten ontzettend veel zin te hebben om bij Werkom aan de slag te gaan. Van Drooge: “Werkom heeft een belangrijke rol in de regio. Voor iedereen werk om blij mee te zijn, daar zet ik mij heel graag voor in”.

Eerder dit jaar stemden de gemeenteraden van Zaanstad en Purmerend in met de herijking van het werkleerbedrijf. Werkom slaat daarmee een nieuwe koers in, een koers die ruimte biedt aan werkzoekenden én medewerkers om zichzelf te blijven ontwikkelen. Bij deze nieuwe fase hoort nieuw leiderschap, aldus voormalig directeur Hoogtanders.