ZaanBusiness Logo Wit

Beatrixbrug wordt Prinses Amaliabrug

De provincie Noord-Holland gaat de Beatrixbrug in de N246 bij West Knollendam, vernieuwen en de brug omdopen tot Prinses Amaliabrug. Reden hiervoor is dat een paar kilometer verderop, in de gemeente Zaanstad, ook een Beatrixbrug ligt. Het Koninklijk Huis heeft voor de naamsverandering toestemming gegeven. Ook de Kogerpolderbrug wordt compleet vervangen. 

De vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug is onderdeel van het groot onderhoud dat de provincie uitvoert aan de N246 en een deel van de N244. Met het onderhoud voert de provincie meteen wegverbeteringen door, zoals de aanleg van nieuwe kruispunten en fietsoversteekplaatsen. Deze verbeteringen maken de weg voor al het verkeer veiliger en verbetert de doorstroming. De werkzaamheden duren tot en met eind 2019. Aannemer Dura Vermeer is al begonnen met de voorbereidingen.

Eerste mijlpaal

Vanaf september is er een tijdelijke Beatrixbrug. De tijdelijke brug komt naast de huidige te liggen en heeft net zoals de huidige brug één rijstrook in iedere rijrichting. De doorstroming van het verkeer blijft daardoor tijdens het vernieuwen van de brug zoveel mogelijk in stand. Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid, voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers, op en rond de tijdelijke brug aangepast naar 50 km per uur. Bij de vernieuwing van de Kogerpolderbrug wordt dezelfde werkwijze toegepast. De Prinses Amaliabrug wordt in maart 2019 in gebruik genomen. De nieuwe Kogerpolderbrug is eind 2019 klaar.

Trajectonderhoud N246-N244

De N246 krijgt een grote onderhoudsbeurt vanaf de N203 bij Krommenie, via de Beatrixbrug tot en met de Kogerpolderbrug. Het deel van de N244 dat aangepakt wordt, loopt vanaf de Kogerpolderbrug tot aan de aansluiting met de N243 en N242 bij Alkmaar. Na afronding van het project is er 15 jaar geen groot onderhoud meer nodig.

Meer informatie

Bij vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het Provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis) of op de website www, infoN246.nl