Beatrixbrug wordt Prinses Amaliabrug

De provincie Noord-Holland wil de Provincialeweg N246 en N244 tot Alkmaar veiliger maken en de doorstroming verbeteren. Het traject N246 loopt vanaf de N203 via de Beatrixbrug (N246) tot en met de Kogerpolderbrug. Het deel op de N244 loopt van de Kogerpolderbrug tot aan de aansluiting met de N243 en N242. Van begin 2018 tot en met 2019 voert de provincie groot onderhoud uit aan de Provincialeweg. De Beatrixbrug en Kogerpolderbrug worden geheel vernieuwd. Onveilige aansluitingen op de N246 worden veiliger ingericht. Zo komt er een rotonde met parallelweg tussen de Kogerpolder en de Middelweg in de gemeente Alkmaar. Na de werkzaamheden is het traject voor de komende 18 jaar vrij van groot onderhoud. De provincie werkt in dit project samen met de gemeenten Zaandam, Castricum en Alkmaar en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De provincie Noord-Holland gaat de Beatrixbrug in de N246 bij West Knollendam, vernieuwen en de brug omdopen tot Prinses Amaliabrug. Reden hiervoor is dat een paar kilometer verderop, in de gemeente Zaanstad, ook een Beatrixbrug ligt. Het Koninklijk Huis heeft voor de naamsverandering toestemming gegeven. Ook de Kogerpolderbrug wordt compleet vervangen. 

De vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug is onderdeel van het groot onderhoud dat de provincie uitvoert aan de N246 en een deel van de N244. Met het onderhoud voert de provincie meteen wegverbeteringen door, zoals de aanleg van nieuwe kruispunten en fietsoversteekplaatsen. Deze verbeteringen maken de weg voor al het verkeer veiliger en verbetert de doorstroming. De werkzaamheden duren tot en met eind 2019. Aannemer Dura Vermeer is al begonnen met de voorbereidingen.

Eerste mijlpaal

Vanaf september is er een tijdelijke Beatrixbrug. De tijdelijke brug komt naast de huidige te liggen en heeft net zoals de huidige brug één rijstrook in iedere rijrichting. De doorstroming van het verkeer blijft daardoor tijdens het vernieuwen van de brug zoveel mogelijk in stand. Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid, voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers, op en rond de tijdelijke brug aangepast naar 50 km per uur. Bij de vernieuwing van de Kogerpolderbrug wordt dezelfde werkwijze toegepast. De Prinses Amaliabrug wordt in maart 2019 in gebruik genomen. De nieuwe Kogerpolderbrug is eind 2019 klaar.

Trajectonderhoud N246-N244

De N246 krijgt een grote onderhoudsbeurt vanaf de N203 bij Krommenie, via de Beatrixbrug tot en met de Kogerpolderbrug. Het deel van de N244 dat aangepakt wordt, loopt vanaf de Kogerpolderbrug tot aan de aansluiting met de N243 en N242 bij Alkmaar. Na afronding van het project is er 15 jaar geen groot onderhoud meer nodig.

Meer informatie

Bij vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het Provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis) of op de website www, infoN246.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Netwerkevents

Webdevelopment: Webstation web-station.nl