ZaanBusiness Logo Wit

Circulair Furniture Challenge van start!

Maandag 16 september ging de Circulair Furniture Challenge voor studenten van de opleiding Creatief vakman op meubelmakers-vakschool het HMC College in Amsterdam van start. Zij ontwerpen een circulair product gemaakt van restmaterialen. De challenge is een initiatief vanuit de werkgroep Circulair van Green Business Club Zaanstad waar o.a. Forbo Flooring Systems en GZ OfficeXperience de trekkersrol op zich hebben genomen.

Tijdens de challenge die 10 weken duurt, daagt GBC Zaanstad de derdejaarsstudenten van het HMC College uit om met bestaand materiaal uit reststromen van vloerbedekking fabrikant Forbo en kantoorinrichter GZ een vernieuwend, duurzaam circulair en functioneel object (zoals een meubel) te ontwerpen Ze kunnen gebruik maken van verschillende materialen die Forbo en GZ ter beschikking hebben gesteld zoals: Jute(pluis), restromen Marmoleum, onderstellen en tafelbladen, schoolmeubilair, oude stoelen en onderdelen van kasten. Ze worden begeleid door kennisspecialisten en designers van Forbo en GZ.

Aan het eind van de Circulair Furniture Challenge presenteren de studenten hun object aan de vakjury. De jury let o.a. op het visueel aspect, het afwerkingsniveau, de functionaliteit, de herinzetbaarheid (circulariteit) en compactheid. Maandag 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Dat team mag tijdens de Waste Build op 5 en 6 december in RAI Amsterdam exposeren in de stand van Forbo.

Over Green Business Club Zaanstad

Green Business Club Zaanstad is geïnitieerd door meerdere Zaanse bedrijven en gemeente Zaanstad met als doel de gemeente te verduurzamen. Er zijn binnen GBC Zaanstad drie werkgroepen actief: Energietransitie, Circulariteit en Mobiliteit.

Werkgroep Circulair

De werkgroep circulair heeft als ambitie gesteld om ketens te sluiten met focus op de lokale samenwerking tussen industrie, MKB-ers, overheid en onderwijs, onder het motto: afval bestaat niet. De werkgroep bestaat uit: Forbo Flooring Systems, GZ OfficeXperience en gemeente Zaanstad.

Meer informatie www.greenbusinessclub.nl/zaanstad