ZaanBusiness Logo Wit

Crowdfunding project gestart voor Bureau Mode

Bureau Mode is een crowdfunding campagne gestart via Funding Circle om financiering te realiseren voor uitbreiding van de verkoopoppervlakte en het assortiment. Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij de ondernemer minder afhankelijk is van traditionele financiering. Particulieren en andere investeerders kunnen een (klein) bedrag investeren in het bedrijf en ontvangen hierover rente als vergoeding. Deze kleine bedragen vormen samen de totaal gevraagde geldsom om het project volledig te financieren.

Wellicht heeft u weleens meubilair van Bureau Mode gekocht, de ondernemers hebben namelijk een webshop en een ruimte in Loods5 te Zaandam. Hier verkopen zij kinderkamer meubels, speelgoed en beddengoed. Bureau Mode wil graag het assortiment uitbreiden. Daarnaast willen de ondernemers de verkoopoppervlakte in Loods5 uitbreiden van 30m2 naar 350m2 om het assortiment te etaleren. De bedrijfsfinanciering zal dienen om deze plannen te realiseren.

Het mooie aan crowdfunding is dat dit vooral uitkomst biedt voor kleine en lokale bedrijven omdat deze vaak lastig toegang hebben tot financiering. Het is een goed alternatief voor een traditionele lening, en geeft particulieren de kans om met een klein bedrag bedrijven te ondersteunen die in hun regio actief zijn. Het is een geweldige gedachte dat je door middel van een investering vanaf € 100, het lokale bedrijfsleven kan ondersteunen en daar ook nog een aantrekkelijk rendement op kan maken.

Over Funding Circle

Funding Circle (www.fundingcircle.nl) is dé online marktplaats voor bedrijfskredieten. MKB’ers kunnen een lening aanvragen vanaf € 5.000 tot € 250.000. Particuliere en zakelijke investeerders kunnen vanaf € 100 investeren. Funding Circle is gevestigd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, en Duitsland. Wereldwijd hebben meer dan 69.000 investeerders al ruim € 3,3 miljard in ruim 32.000 bedrijven geïnvesteerd via het online platform. Funding Circle Nederland is opgericht in februari 2015. In Nederland hebben al ruim 760 bedrijven succesvol een krediet aangevraagd via het crowdfunding platform. In totaal is er voor 37 miljoen euro aan Nederlandse MKB’ers uitgeleend. Een gemiddelde MKB-lening bij Funding Circle bedraagt op dit moment circa € 83.000. Met elk bedrijf dat de online marktplaats financiert, worden gemiddeld drie banen gecreëerd.

www.fundingcircle.com