ZaanBusiness Logo Wit
‘Mijn opa had een gezegde: “De vroegte wint”, ofwel: wat  men ‘s morgens vroeg doet, heeft men reeds gedaan. ‘Daar moet ik vaak aan denken wanneer ik hier iedere woensdagochtend om half 7 mijn auto parkeer’, aldus
Christiaan Heijne.

Het is nog donker op het parkeerterrein bij Hotel Van der Valk Oostzaan wanneer Jaap Jong en Christiaan Heijne elkaar ontmoeten. ‘Goedemorgen Jaap!’ ‘Goedemorgen Christiaan’. Voor beiden een wekelijks ritueel. Ze zijn allebei lid van het Zaanse BNI chapter BNI Focus.

Dit nieuwe BNI chapter ontbijt en vergadert iedere woensdag in Hotel Van der Valk Oostzaan. De naam is misschien nieuw, maar dat zijn de leden niet. BNI Focus is een fusie van de vroegere chapters BNI Zaansucces en BNI Zaansupport. De planning is strak. Om half zeven is er ontbijt in het restaurant en aansluitend opent voorzitter Ginger Lafeber om 7:00 de vergadering. Iedere woensdagochtend vergaderen de bijna 30 leden van dit Zaanse chapter met maar een doel: “Elkaar helpen en ondersteunen bij het doen van business”. Het mag gezellig zijn, maar het gaat natuurlijk om het netwerken.

Ze nodigen daarom iedere week gasten uit. Wat voor klanten zoek je? Waar kunnen we je mee helpen? Alle leden en gasten krijgen de mogelijkheid uit te leggen wie zij zijn, wat voor klanten zij zoeken en hoe ze kunnen worden geholpen. De vergadering heeft ontzettend veel vaart; er wordt veel gelachen, maar het belangrijkste: er worden over en weer contacten gelegd. Contacten voor de business van morgen. De vergadering is om half 9 afgelopen. “We hebben er allemaal al twee uur op zitten, maar de dag moet eigenlijk nog beginnen”.

Christiaan en Jaap lopen samen terug naar de auto. Jaap Jong: ‘Zaken doen wanneer de concurrentie nog slaapt…. dat is toch wel de kern van BNI’

Interesse om een keer een ontbijt bij te wonen?

Stuur dan een berichtje naar : Jaap Jong van Zaan Advocaten jaapjong@zaanadvocaten.nl
of
Christiaan Heijne van De Roos van Renswouw christiaan@drvr.nl

Foto’s: Christiaan Heijne (l), Jaap Jong (r). Foto’s aangeleverd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *