ZaanBusiness Logo Wit

Dineren in de Watertoren in Assendelft

De Watertoren in Assendelft gaat weer gebruikt worden, na een lange periode van leegstand. De nieuwe eigenaar is bezig met het opknappen van het monumentale pand. Als het klaar is, zal het worden verhuurd als kantoorruimte. Om het publiek eenmalig de gelegenheid te geven het pand te ervaren, is de nieuwe eigenaar een samenwerking aangegaan met Rotaryclub De Zaan-Zaandijk. De laatste organiseert er een Pop-up restaurant op de twee hoogste verdiepingen in de Watertoren die nog deels bouwplaats is maar dat maakt het des te charmanter. Een diner op een hoogte van maximaal 41 meter. Vanaf de tafels heb je een weids uitzicht rondom, over het hele gebied. Het diner vindt plaats: zaterdagavond 4 juni.

Omdat het zo’n unieke locatie is, wordt het een bijzondere maaltijd. Eentje die meteen een goed doel dient: de opbrengst gaat naar het muziekonderwijs op basisschool De Lindenboom. Het diner bestaat uit vier gangen met een wijnarrangement en een introductiedrankje. Het wordt verzorgd door Koken, Eten en Daten, het no-waste kook-activiteitencentrum uit Westzaan van masterchef Astrid van der Meer, bekend van het tv-programma Masterchef Holland 2014. Haar creaties zijn ware kunststukjes: mooi op het bord, verrassend en tongstrelend.

Na afloop kan er gedanst en geborreld worden. De Zaanse drievrouws-formatie Afternoon vermaakt het publiek met easy listening, soft jazz en bekende popsongs. Dit gebeurt op de benedenverdieping van de watertoren, met toegang naar de tuin.

Locatie: De Watertoren Assendelft

Datum: Zaterdag 4 juni

Aanvang: 19 uur (tot 24 uur)

Prijs: 125 euro (inclusief wijnarrangement. De opbrengst gaat naar het muziekonderwijs in De Lindenboomschool)

Aanmelden via mail (plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst, volgens het principe vol=vol. Het restaurant biedt plek aan maximaal 98 mensen): info@frankforthrm.nl