ZaanBusiness Logo Wit

Dubbel feest bij eerste lichting Operator food van het Regio College

Op woensdag 1 juli ontving de eerste lichting van de opleiding Operator food (niveau 2) van het Regio College hun diploma bij de Food & Proces Tech Campus in Zaandam. Het gaat hier om een bijzondere jaargang, alle leerlingen zijn namelijk geslaagd. Maar dat is nog niet alles, ze hebben ook allemaal een baan aangeboden gekregen.

Vrolijke gezichten, mooie woorden en heel veel felicitaties, zelfs van wethouder Dennis Straat. Ze hebben het verdiend! Want 100% was geslaagd en ze hadden allemaal een baan. Behalve een leerling, die heeft besloten om door te leren voor laborant, de overige zes leerlingen hebben de baan geaccepteerd of zijn met andere werkgevers in gesprek.

Ook voor de volgende lichtingen wacht een mooie toekomst. In de Zaanstreek is een groot tekort aan operators. Een baan als operator is heel veelzijdig. Je leidt de productie van grondstoffen in goede banen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grondstoffen die worden bewerkt tot een eindproduct zoals cacao of mayonaise. Daarnaast worden bij dit beroep verschillende vakgebieden met elkaar verweven. Je hebt niet alleen kennis van procestechniek, maar bijvoorbeeld ook van installatietechniek, zodat je eventueel ook werkzaamheden aan de machine kunt verrichten.

De net afgestudeerde leerlingen weten heel goed wat ze met hun toekomst willen. Tijdens de opleiding hebben de leerlingen meerdere keren stage gelopen bij bedrijven die aangesloten zijn bij de Food & Proces Tech Campus. Zo konden de leerlingen onderzoeken bij wat voor soort bedrijf ze later willen werken. Dit kan zowel in de food als in de non-foodsector. Ook interesse in een opleiding als operator? Neem voor meer informatie contact op met het Servicecentrum van het Regio College, (075) 681 90 01.

Food & Proces Tech Campus
De Food & Proces Tech Campus is een initiatief van 17 bedrijven uit Noord-Holland. De campus biedt een praktijkfaciliteit waarmee het voor het Regio College mogelijk is de dagopleiding Operator uit te voeren. Deze faciliteit samen met de excursies en stages, geeft leerlingen een goede voorbereiding op een baan in de regionale proces- en voedingsmiddelenindustrie. De Stichting Food & Proces Tech Campus speelt hiermee in op de behoefte aan (food)procesoperators. Nieuwe bedrijven zijn van harte welkom om deel te nemen aan de stichting.

Neem voor meer informatie over dit initiatief telefonisch contact op met Saskia Hovinga, projectleider FPTC. T:06 50 44 51 81.