ZaanBusiness Logo Wit

ESF-subsidie toegekend voor Quaning-RGprogram

Zieke en opgebrande werknemers leiden tot een enorme kostenpost voor werkgevers. Om mensen langer gezond en vitaal aan het werk te houden, is de subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid in het leven geroepen. Werkgevers kunnen subsidie ontvangen voor activiteiten die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Team Finenzo Zaanstad liet zich door De Succeswinkel begeleiden middels een ‘Quaning-RGprogram’ en kreeg hiervoor de subsidie toegekend.

 

De aanvraag voor de subsidie werd in samenspraak gedaan met Lydia Gitsels, Specialist in Subsidies van Nova Connect en Sylvia Heistek, eigenaar van De Succeswinkel. De laatste begeleidde na goedkeuring het team zeven weken lang, met het vooraf gestelde doel ieder teamlid vanuit ondernemerschap een impactvolle positieve bijdrage te laten leveren aan het bedrijfsresultaat. Dat zij de subsidie kreeg toegekend voor dit traject, ziet de franchise organisatie Level Five Quaning – waar De Succeswinkel bij is aangesloten – als erkenning van Quaning als succesvolle methodiek om duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Individuele zelfstandigheid vergroot

Aan het einde van het programma is de individuele zelfstandigheid, zichtbaarheid en het naar eigen kwaliteit handelen van de werknemers bij Finenzo Zaanstad significant vergroot. Elk teamlid draagt nu direct vanuit zijn talenten bij aan het teamresultaat. Het team is zelfsturend geworden. Eigenaar Baldwin Stuvel van Finenzo Zaanstad: “Vooraf was ik een beetje sceptisch. Wat zou zij mij nog kunnen vertellen, dacht ik. Tijdens het programma hoorde ik het mezelf vertellen. Het bracht mij vanzelfsprekend én beter in verbinding met waar ik goed in ben.”

De Succeswinkel

De Succeswinkel begeleidt ambitieuze mensen en organisaties naar succesvol resultaat. Uitgangspunt daarbij is dat succes ontstaat als gevolg van wie je bent en wat bij je past. Om mensen te helpen in ‘de flow’ te komen, maakt De Succeswinkel gebruik van de methodiek Quaning. Een innovatieve manier van begeleiden, om werkgerelateerde doelen binnen máximaal zeven weken te bereiken. Daarbij wordt resultaatgarantie gegeven op het bereikte eindresultaat.

Over de subsidie

Met de subsidieregeling ESF Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014-2020) wil de overheid mensen langer aan het werk houden en de arbeidsproductiviteit van werkenden vergroten. Vorige week werd bekend gemaakt dat de subsidieregeling dit najaar opnieuw wordt opengesteld. Staatssecretaris Jette Klijnsma (SZW) stelt opnieuw € 12,5 miljoen beschikbaar voor projecten om werkenden langer gezond en vitaal aan het werk te houden. Werkgevers kunnen vanaf 25 september subsidie aanvragen via het subsidieportaal op https://www.agentschapszw.nl/aanvragen.

Meer informatie: www.desucceswinkel.nl, www.quaning.info, www.levelfivequaning.com, www.novaconnect.nl en www.finenzozaanstad.nl

 

Foto: Sylvia Heistek met collega-Quaner Anjana Jagernath.