ALV Koninklijke Horeca Nederland Zaanstreek bij Brouwerij HOOP

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
09/05/2016
15:00 - 17:00

Categorieën


Op maandag 9 mei vindt de Algemene Ledenvergadering plaats van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zaanstreek. De ALV zal plaatsvinden bij de dan net afgebouwde Brouwerij HOOP aan de Lagedijk in Zaandijk.

De nieuwe brouwerij is per 1 mei a.s. in functie en is gelegen naast de Zaandijker kerk. Dit hele gebied is, inclusief kerk zelf, geheel op de schop gegaan en moet de allure krijgen van een mooie dorpskern van het historische oud-Zaandijk. De brouwerij is van de hoogste standaard, de machine is een oerdegelijke, nagelnieuwe Caspary, de enige in Nederland. Het brouwhuis is 20 HL en de totale capaciteit bedraagt op basis van het aantal gist-lager tanks bijna 10000 HL per jaar. De afvullijn voor het bottelen en het op fust zetten zit in de nabij gelegen opslag en het bier wordt bovengronds via een pijpleiding vervoerd. Door de aanwezigheid van bijna 300 zonnepanelen is de productie van het bier nagenoeg energie-neutraal.

Het bier dat er gebrouwen wordt zal ook de naam HOOP meekrijgen. Hiertoe is een compleet nieuwe identiteit neer gezet die sterk refereert aan de lange en roemruchte Zaanse geschiedenis, met voornamelijk een sterke verwantschap aan de scheepvaart. En HOOP is weer het woord dat verwant is aan die scheepvaart, met het anker als symbool. Maar ook het Zaanse Breugem, met naamgever Patrick Breugem aan de knoppen in de brouwerij, zal onderdak krijgen in Zaandijk. Daarmee zijn er twee sterke Zaanse bier merken op de markt, anders dan de diverse etiket-bieren die het Zaans in de naam hebben. Tot slot zullen diverse huur-brouwers capaciteit gebruiken de eerste paar jaar.

Naast de brouwerij komt een proeflokaal met restaurant. Er komen 16 speciaal bieren op tap en een aantal op fles. In het restaurant wordt een typisch bierkaart gevoerd, maar wel van hoge kwaliteit. Zo komt er een kippengril en worden andere gerechten bereid in de bijzondere Josper grill. Een aparte ruimte kan worden afgehuurd en er is een binnen terras, voor de net-aan-lekker-weer-dagen, en een ruim bier-terras op het zuiden aan de kerkzijde. De brouwerij is zo ingericht dat groepen (lokaal, maar ook veel toeristen die de nabijgelegen Zaanse Schans en molens bezoeken) tours kunnen krijgen door de brouwerij, voorafgegaan door een uitleg over de Zaanstreek en het bier en afgesloten middels een uitgebreide proeverij.

KHN neemt u graag mee naar de brouwerij om te laten zien hoe deze nieuwe Zaanse aanwinst opereert.

Programma:

15.00 uur ontvangst
15.30 uur ALV
16.00 uur Rondleiding Brouwerij HOOP met proeverij
17.00 uur Einde

Locatie: Lagedijk 69, 1544 BC, Zaandijk

Graag vernemen we of u erbij kunt zijn. Het bestuur van KHN Zaanstreek wil graag met haar leden in contact komen om te horen wat er speelt in de Zaanstreek, zodat KHN zaken op kan pakken! We spreken u dan ook graag op maandag 9 mei! Aanmelden kan via zaanstreek@khn.nl.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl