Energiecafé

energiecafe over duurzaamheid & lokale energie
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
26/08/2015
17:00 - 20:00

Categorieën


Een café waar je energie van krijgt? Een stroompje koffie? Het kan allemaal. Op 26 augustus zet bouwcenter Floris haar deuren open voor het Energiecafé georganiseerd door SAENZ en Gemeente Zaanstad.

Het thema tijdens deze vierde editie is: waarom is lokaal opgewekte energie juist voor ondernemers aantrekkelijk? Wethouder van Duurzaamheid Dick Emmer zal de inleiding houden, gevolgd door Gerard Fit van Platform Energie Alkmaar (EPA) die zal vertellen over hun ervaringen met het opwekken van lokale energie. En afsluitend is Jack van Duivenbode aan het woord over het duurzaamheidsbeleid van Knap TransportGroep.

Stichting SAENZ richtte een eigen lokale energie maatschappij op met als doel bedrijven op bedrijventerrein Molletjes/Noorderveld te inspireren tot verduurzamen. Energie delen doen mensen al eeuwen, maar je buurman om stroom vragen is nieuw. ‘Ondernemers hebben de plicht elkaar op de hoogte te houden,’ vind Edwin de Groot, voorzitter van SAENZ. Na afloop van het café volgt een discussie met ondernemers uit de zaal.

U bent van harte welkom vanaf 17:00 uur bij bouwcenter Floris aan de Vlasblomweg 24 in Wormerveer. Aanmelden via energiecafe@zaanstad.nl.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl