ZaanBusiness Logo Wit

Gala Rotaryclub De Zaan Zaandijk brengt € 139.000,- op voor Stichting Het Vergeten Kind

Op 22 november 2018 organiseerde Rotaryclub De Zaan Zaandijk het ‘Van Huis Naar Thuis Gala’. Een avond waar door middel van een loterij en twee veilingen maar liefst € 139.000,- bijeen werd gebracht. Het goede doel van dit evenement was Stichting Het Vergeten Kind, dat zich inzet voor kinderen van nul tot 18 jaar die in problemen verkeren en daardoor niet meer thuis kunnen wonen.

Naast culinair genot en een bijzondere line up aan artiesten zoals Afternoon, Gerard Alderliefste, Katrina Manaog en Do werden de 200 gasten – overwegend Zaanse ondernemers – geraakt door het verhaal van twee kinderen uit de doelgroep zelf. Daarna werden de kavels onder leiding van een professionele veiling­meester geveild, zoals: gesigneerde voetbalshirts van Messi en Ronaldo, een kunst­object van Kees Verkade, een unieke gemaakte ring door edelsmid Sarah Kobak maar ook een figurantenrol bij de tv soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Geheel in de sfeer van de avond boden twee artiesten zichzelf spontaan aan als kavel bij de veiling. Er kon geboden worden op Do en Gerard Alderliefste voor een heus thuisconcert.

Overtroffen

Voorzitter Olof Frankfort: ‘We zijn bijzonder trots op dit behaalde resultaat. Alle verwachtingen zijn overtroffen. En dat voor een eerste editie! We willen hierbij nogmaals alle gasten en organisaties die dit event hebben gesteund nogmaals hartelijk danken. Een tweede editie van een dergelijk gala behoort zeker tot de mogelijkheden!” ‘ Beelden zeggen echter meer dan woorden, daarom hierbij de sfeerbeelden gemaakt door Bart Homburg.