ZaanBusiness Logo Wit

Gek op tegels en natuursteen

Of nu 250 huizen van een woningbouwvereniging razendsnel betegeld moeten worden. Of een stationshal van de NS een vandalisme­bestendige tegelwand dient te krijgen. Tegeltino draait er zijn hand niet voor om. “Wij leveren ouderwets vakwerk.”

Tino Vredenburg begon in 2000 een eenmanszaak. Zijn eenmanszaak van toen is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waar dagelijks zo’n 17 man in de weer zijn. Vredenburg geniet elke dag van zijn werk. “Tegels en natuursteen zijn schitterende producten”, zegt de naamgever en eigenaar van Tegeltino. “Met de ver­schillende vormgevingen, kleuren en vele toe­passingen, kun je alle kanten uit. Je hebt tegenwoordig tegels, waarbij je net denkt dat het leer is. Of parket, waarbij je de houtnerven ziet lopen. Dan heb je de uitstraling van leer of hout, terwijl je tevens het onderhoudsgemak en de hygiëne van tegels hebt.”

Kwaliteitsproducten
Tegeltino kan het volledige tegeltraject verzorgen vanaf het moment van uit­zoeken tot aan de eindoplevering. “Wij kunnen de klant ontzorgen op het complete gebied van tegelwerk”, legt Vredenburg uit. “In onze 250 vierkante meter tellende showroom hebben we 13 betegelde opstellingen voor badkamer en toiletten. Bovendien hebben we nog zo’n twintig wand- en vloertegelkasten, met allerlei verschillende tegels. Zo kan de klant reeds in de showroom beleven hoe het eruit komt te zien.” De firma uit Wormer wil zich onder­scheiden van de bouwmarktmassa. “Wij bieden uitsluitend kwaliteitsproducten. Bovendien zijn wij heel flexibel en kunnen vlot schakelen. De Mediamarkt is bijvoorbeeld een grote klant van ons. Dan moet er vaak een klus in een kort tijdsbestek worden uitgevoerd. Voor Tegeltino geen probleem. Wij zijn kundig én snel.”

Oude ambacht
Heeft de klant voorkeur voor natuursteen, dan is dat geen probleem. “Natuursteen leeft wat meer. Bovendien is geen enkele steen hetzelfde. Het is echt een uniek en veelzijdig product met een stijlvolle, robuuste uitstraling. Er is veel vraag naar”, aldus Vredenburg, die goed gekwalificeerd personeel in dienst heeft. “Vandaag de dag zie je dat tegels vaak gelijmd worden. Maar wij hebben nog de mensen die het oude ambacht van tegels zetten in de specie beheersen. Wij zijn tevens in de eindfase om onze IKOB-BKB certificaat te halen. Met dit keurmerk onderscheiden kwaliteitsgerichte, betrouwbare tegelzetbedrijven zich. Met een SGAT-erkenning voldoen we tevens aan hoge eisen op het gebied van ondernemersvaardigheden, bedrijfstechniek, kennis van materialen en aanbrengtechnieken, opleidingen, arbo en milieu.”

Blij met Rabobank
Bij het ondernemen maakt Vredenburg gebruik van de financiële know-how van de Rabobank. “Ik ben een paar jaar geleden overgestapt naar de Rabo. Ook privé. Daar ben ik zeer tevreden mee”, geeft hij aan. “We hebben een prima relatie en zakelijk een goed contact met een enthousiaste accountmanager. Alles is goed geregeld. Ik kan andere onder­nemers de Rabo zeker aanbevelen.”

Tegeltino BV
A. Eendrachtstraat 6 1531 DV Wormer
T: 075-6571310
www.tegeltino.nl