Het Kunstcentrum wordt Artzaanstad

Artzaanstad: al decennia lang een begrip op het gebied van hedendaagse beeldende kunst in heel Nederland. Artzaanstad is niet alleen een kunstverhuur, maar ook een actieve galerie voor hedendaagse kunstenaars. Naast beeldende kunst vindt u een uitgebreide collectie designartikelen in onze kunstcadeauwinkel en in de webshop.

Deze maand verhuist Het Kunstcentrum naar het Hembrugterrein. Na de verhuizing gaat de organisatie voortaan door het leven als Artzaanstad; veel veranderingen in korte tijd voor het Zaanse bedrijf in kunst voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

Vanaf zaterdag 21 oktober is Artzaanstad geopend. De officiële, feestelijke opening staat nog voor een later moment op de agenda. Op de nieuwe locatie heet Het Kunstcentrum voortaan Artzaanstad, naar het gelijknamige jaarlijkse kunst- en design­evenement op het Hembrugterrein.

Logische stap

Fleur Pastoors, art consultant voor de zakelijke markt, verklaart de naamswijziging als volgt: ‘Als initiatiefnemer en organisator van dit bekende kunstevent was het voor ons een logische stap om onze organisatie na de verhuizing helemaal om te dopen in Artzaanstad, compleet met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het ver­duidelijkt onze connectie met het evenement en vertegen­woordigt onze huidige identiteit als tussenpersoon in kunst en design veel sterker.’

Nieuwe werkwijze

De nieuwe locatie biedt volgens Fleur Pastoors een unieke mogelijkheid om de huidige werkwijze aan te passen: ‘Samen met mijn collega Danny Smit stelden we een collectie voor onze klanten samen die we vervolgens digitaal voorstelden. In ons nieuwe pand is er ruimte om ons voorstel ook ‘live’ te presenteren. Dit komt niet alleen de beleving van de kunst ten goede, maar zorgt er ook voor dat we ook direct eventuele wijzigingen kunnen aanbrengen. Als we het werk uiteindelijk komen ophangen, is het precies zoals de klant het voor ogen had.

Tweede leven

De van binnen en van buiten vol­ledig verbouwde nieuwe locatie van ruim 1.200 m2 is gelegen aan het begin van het Hembrugterrein, naast de YadaYada Market. Er is bij de inrichting zoveel mogelijk gebruikgemaakt van bestaande, duurzame materialen, die een nieuwe functie en hiermee een tweede leven hebben gekregen. Het pand biedt onder meer ruimte aan een design- en cadeauwinkel en een flexibel in te delen expositie­ruimte. Ook is een speciale ruimte ingericht als te huren vergaderruimte of voor het verblijf van een ‘artist in residence’.

Klaar voor de toekomst

Artzaanstad verwacht een goede aanvulling te zijn op de al gevestigde – veelal creatieve – bedrijven op het Hembrugterrein. ‘Zo zullen er bij ons regelmatig exposities in uiteenlopende thema’s te zien zijn’, zegt Fleur Pastoors, ‘en willen we ook meer aandacht besteden aan het organiseren van speciale bedrijvenmiddagen voor onze zakelijke klanten.’ Het jaarlijkse kunst- en designevenement wordt ook volgend jaar weer georga­niseerd en zal vanaf volgend jaar het Artzaanstad Event heten. Fleur Pastoors: ‘Artzaanstad is klaar voor een mooie toekomst.’

Meer weten?

Artzaanstad (voorheen Het Kunstcentrum) is vanaf zaterdag 21 oktober te vinden aan Grote Hulzen 11, 1505 RH Zaandam, telefoonnummer 075-6141210, www.artzaanstad.nl Vraag naar art consultant Fleur Pastoors.

 

Op de foto: Danny Smit en Fleur Pastoors 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl