ZaanBusiness Logo Wit

Miljoen voor Zaanstreek-Waterland om meer inwoners aan het werk te krijgen

De acht gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland slaan de handen ineen om samen meer mensen aan het werk te krijgen, te houden en vacatures te vervullen. Zij doen dat samen met werkgevers, VNO-NCW, onderwijs, UWV en vakbonden in het Actieplan Perspectief op Werk. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft laten weten dat zij het actieplan positief heeft beoordeeld en voor het eerste jaar één miljoen euro beschikbaar stelt. Wethouder Werk en Inkomen van gemeente Zaanstad Natasja Groothuismink: ‘Dat is fantastisch, zo kunnen we er echt mee aan de slag om de vraag naar werkzoekenden en het aanbod van werkzoekenden beter op elkaar te laten aansluiten.’ Bij voldoende voortgang ondersteunt de staatssecretaris het actieplan ook het tweede jaar met een miljoen.
Leerwerktrajecten en werkgeversservicepunt

Manue Azoulay, regiomanager VNO-NCW West: ‘De kennis, opleiding en werkervaring van werkzoekenden komt vaak niet overeen met de functie-eisen in sectoren met veel openstaande vacatures. Daar willen we verandering in brengen, onder meer door het uitbreiden van de leerwerktrajecten in die kanssectoren, zoals horeca en transport.’ Daarnaast vragen de huidige situatie op de arbeidsmarkt en landelijke ontwikkelingen om goede samenwerking met werkgevers. Bart-Jan Timmerman, regiomanager van het UWV: ‘De belangrijkste succesfactor zit in goede samenwerking en inspanningen door álle partijen. Niemand kan de uitdagingen op de arbeidsmarkt alleen oplossen.’ Het Werkgeversservicepunt wordt uitgebreid en de partners investeren in het vergroten van de bekendheid, zodat meer werkgevers de weg naar onze dienstverlening weten te vinden.

Nieuwe onderwijsvorm

Vanuit het actieplan wordt een pilot gestart voor een nieuwe vorm van onderwijs gericht op werkzoekenden en werkenden die (nog) niet in staat lijken een mbo diploma of mbo certificaat te behalen, maar die wel kunnen werken.

De acht gemeenten van Zaanstreek-Waterland zijn: Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Heeft u nog vragen over dit persbericht?

Of wilt u iets anders weten over de gemeente Zaanstad? Met vragen kunt u direct contact opnemen met Aukje Schep via 06-58002216 of a.schep@zaanstad.nl. Zoekt u een andere woordvoerder van gemeente Zaanstad? Hier vindt u ze netjes op een rij.

www.zaanstad.nl