ZaanBusiness Logo Wit

Nieuwe bestuursvoorzitter Stichting de Zaanse Schans

Piet Oudega volgt Maarten Voster op

Vanaf 1 september is Piet Oudega (69) de nieuwe bestuursvoorzitter van Stichting de Zaanse Schans. Oudega volgt Maarten Voster op die op 1 maart jongstleden om gezondheidsredenen afscheid nam van de stichting.

De afgelopen maanden hebben het bestuur van Stichting de Zaanse Schans en de gemeente Zaanstad samen gezocht naar een geschikte kandidaat voor de opvolging van Voster. Zij hebben deze gevonden in Oudega, die als voormalig wethouder van de gemeente Zaanstad en huidig voorzitter van de Vereniging Zaans Erfgoed een schat aan ervaring meebrengt. De Vereniging Zaans Erfgoed maakt zich sterk voor de herinnering aan het rijke verleden van de Zaanstreek. Oudega is eveneens voorzitter van de Stichting Zaans Schoon. De oprichters van deze stichting waren de initiatoren van de Zaanse Schans.

De gemeente Zaanstad heeft een bindende voordracht gedaan voor Oudega gezien zijn bestuurlijke ervaring, zijn affiniteit met het Zaanse erfgoed en zijn relevante netwerk. De voordracht is door de Stichting overgenomen.
Oudega zegt over zijn voordracht: “ Ik vind dit vooral een mooie klus, omdat de zorg voor het Zaanse erfgoed en de zakelijke aanpak moeten worden verenigd tot een uniek resultaat. Dat sluit aan bij alles wat ik in mijn werkende leven al heb gedaan”.

Het bestuur van Stichting de Zaanse Schans bestaat uit zeven leden. Naast drie onafhankelijke leden bestaat het bestuur uit vertegenwoordigers van stakeholders van de Zaanse Schans. Tot 1 september is huidig penningmeester Hans Gerson waarnemend bestuursvoorzitter.