ZaanBusiness Logo Wit

Overname Technautic en Technik Fürs Boot

Met de overname van Technautic en Technik Fürs Boot zet de Mercator Marine Group een grote stap de grootste (B2B) leverancier te worden op het gebied van watersport in Europa. Tegelijk met de overname is ook de nieuwe naam en identiteit van de groep technisch-nautische bedrijven gelanceerd. De Mercator Marine Group bestaat nu uit vijf bedrijven in Nederland en Duitsland.

In 2021 werden Allpa Marine Equipment uit Nijmegen en Allpa Marine Equipment GmbH uit Duitsland overgenomen. Combi Noord uit Grou volgde vorig jaar. Met de overname van Technautic uit Wormerveer en Technik Fürs Boot uit Paderborn in Duitsland dit jaar worden stappen gezet om de grootste Europese leverancier te worden op technisch-nautisch gebied.

Anton van Daalwijk, CEO van de groep, is verheugd dat Technautic en TFB het team komen versterken. “Technautic en TFB hebben een goede naam in de markt vanwege hun diepe en brede assortiment van A-merken en watersportartikelen die vaak net even slimmer zijn. We zijn verheugd dat ze nu deel uitmaken van de groep en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.” Commissaris Mark Rutgers voegt hieraan toe: “De overname van Technautic en TFB passen perfect bij onze ambitie om te groeien in de Europese markt en we zijn ervan overtuigd dat Technautic en TFB een belangrijke bijdrage zullen leveren aan ons succes.”

Centrale website
Alle bedrijven binnen de nieuwe Mercator Marine Group bieden hun producten online aan. De groothandels richten zich op de bedrijven in watersport. Hiervoor wordt een centrale website ingericht waarbij relaties na inloggen toegang hebben tot het assortiment van alle bedrijven die onder de groep vallen.

Cees Kopper, directeur Technautic: “Ik ben zeer enthousiast over de overname van Technautic en Technik Fürs Boot door de Mercator Marine Group. Deze overname biedt ons kansen om verder te groeien in de watersportmarkt en hengelsportmarkt, zowel in de Benelux als in Duitsland. Ik zie de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet en ben ervan overtuigd dat dit de volgende stap is in de ontwikkeling van deze mooie bedrijven.”

Toekomstige overnames niet uitgesloten
Met de overname van vijf bedrijven binnen de watersportbranche laat de Mercator Marine Group grote ambitie zien en het bedrijf sluit toekomstige overnames niet uit.