ZaanBusiness Logo Wit

Provincie Noord-Holland zoekt startups

Startups die innovatieve oplossingen hebben voor uitdagingen waarop de provincie nog geen antwoord heeft. De provincie Noord-Holland daagt ze uit om hun ideeën hiervoor in te sturen. Maximaal zes startups komen in aanmerking voor deelname aan het programma ‘Startup in Residence Noord-Holland’. 

Het is voor het tweede jaar dat de provincie Noord-Holland startups uitdaagt om samen te werken binnen het Startupprogramma. Gedeputeerde Jaap Bond: “Startups zijn niet alleen belangrijk voor onze economie, ze kunnen ook slimme oplossingen hebben voor vraagstukken waar wij als provincie voor staan, zoals mobiliteit, datamanagement, duurzaam materiaalgebruik, optimalisatie interne werkprocessen, methoden om onderhoud te voorspellen van provinciale eigendommen en het verbeteren van bedrijfsprocessen.” Startups die op deze gebieden goede oplossingen hebben, kunnen hun ideeën inzenden. Een beoordelingscommissie selecteert op basis van inschrijvingen per thema de meeste geschikte startups. Ook voor niet genoemde challenges is het mogelijk ideeën in te sturen. Startups die dat doen komen in aanmerking voor een wildcard. Inzenders krijgen een uitnodiging om hun oplossingen toe te lichten tijdens een speeddate event op 30 mei in Haarlem. Een selectie van de beste kandidaten gaat naar een tweede ronde op 15 juni. Bekendmaking van de definitieve selectie vindt plaats in de week van 18 juni.

Programma

De zes geselecteerde startups krijgen vier maanden huisvesting, een sponsor vanuit de provincie met toegewezen budget, persoonlijke begeleiding in de vorm van mentorschap, trainingen en toegang tot de expertise en faciliteiten van de provincie. Het programma vindt plaats in samenwerking met Firmhouse, Tekkoo, 3D Makerszone en Source Institute.

Meer informatie

Op de website www.startupinresidence.com/noord-holland staan de verschillende challenges en mogelijke meetups om te bezoeken. Geïnteresseerde startups kunnen zich tot en met 17 mei aanmelden.