ZaanBusiness Logo Wit

Rabo Charity Desk helpt bij selectie goede doelen

Schenken aan een goed doel is natuurlijk een geweldig idee. Zo is het mogelijk een bijdrage te leveren aan een project dat er in de ogen van de gever toe doet. Het klinkt eenvoudig: je kiest er eentje uit en geeft het geld. Zo simpel is het niet, helaas. De praktijk is een stuk weerbarstiger.

Grote keuze uit goede doelen
De potentiële gever heeft in Nederland alleen al de keuze uit zo’n 48.000 verschillende goededoelenorganisaties. Het speelveld dat zij bestrijken is bovendien erg groot, variërend van ontwikkelingshulp tot gezondheidszorg en van natuurbeheer tot cultuur. Er zijn stichtingen met een klein, afgebakend doel, zoals het opknappen van een historisch scheepje, en stichtingen die zich breed inzetten, bijvoorbeeld voor de bevolking in Afrika. Daarbij werken orga­nisaties dikwijls op hun eigen manier en volgen ze specifieke strategieën. Het valt niet mee om uit dit brede aanbod het doel te kiezen dat het beste aansluit bij de wensen van de gever. De gever zoekt naar een betrouwbare partij die goed bij de doel­stellingen past en tevens verantwoord met de schenking omgaat. Veel mensen zijn de afgelopen jaren huiverig geworden doordat in de media regelmatig minder prettige berichten verschijnen over goededoelen­organisaties. Bij een schenking gaat het niet alleen om een zakelijke transactie, maar ook om wederzijds vertrouwen tussen gever en ontvanger. De Rabo Charity Desk kan u als een onafhankelijke partij bij die zoektocht helpen.

Klankbord
Veel klanten met vermogen hebben behoefte aan een klankbord bij het schenken aan een goed doel. Vaak spelen er specifieke vragen. Hoe kan ik een doel dat me nauw aan het hart ligt het beste steunen? Is de organisatie aan wie ik wil schenken wel betrouwbaar? Vragen waarmee de Rabo Charity Desk u kan helpen. Met de Charity Manager van de Rabo Charity Desk bespreekt u al uw wensen, eisen en vragen rondom schenken aan een goed doel. In het gesprek komen zaken aan de orde, zoals wat u wilt bereiken met uw schenking en op welke manier u daar in­vulling aan wilt geven. Ook uw persoonlijke inzichten, werkwijze en levensvisie zijn van belang bij de selectie van goede doelen die het best bij u passen. Op basis van uw gesprek met de Charity Manager ontvangt u uw persoonlijke Charity Plan. Dit plan bevat niet alleen een lijst met goede doelen die goed bij uw persoonlijke wensen en eisen passen, maar ook relevante en praktische achtergrondinformatie over schenkingsvormen die aansluiten bij uw situatie. Naar eigen inzicht en in uw eigen tempo kunt u een of meerdere goede doelen naar keuze benaderen. Ook als u eenmaal verder in het traject bent en bijvoorbeeld al een eigen stichting heeft opgericht, kunt u een beroep op ons blijven doen.

Vormgeven van maatschappelijke ambities
Rabobank gelooft ook dat geld iets kan doen en daarom ondersteunen de Charity Managers van Rabobank Private Banking u met het vormgeven van uw maatschappelijke ambities in samenhang met uw totale vermogen. De Rabo Cahrisy Desk wordt bemand door medewerkers die goed zijn ingevoerd in de wereld van goede doelen. Door hun expertise, onafhankelijke aanpak en toegang tot het wereldwijde Rabobanknetwerk zijn zij in staat de om de (toekomstige) Rabobank Private Banking klant te ondersteunen bij het vinden van een antwoord op zijn/haar schenkingsvraagstuk.

Meer weten? 
Wilt u meer weten over de Rabo Charity Desk? Neem dan contact op met uw accountmanager Private Banking via tele­foonnummer (075) 890 30 30
of via de e-mail privatebanking@zaanstreek.rabobank.nl
Rabobank Zaanstreek 

www.vanderlaangroep.nl

Assendelft
Oranjeboomkade 1
Postbus 1, 1566 ZG

075 687 49 59
assendelft@vanderlaangroep.nl

Noord-Scharwoude
Kokkel 20
1723 ZH

0226 31 33 76
noordscharwoude@vanderlaangroep.nl

Purmerend
Wormerplein 111
Postbus 11, 1440 AA

0299 42 14 02
purmerend@vanderlaangroep.nl