ZaanBusiness Logo Wit

SAENTOERNOOI 2017

De 11e editie van het Saentoernooi zal dit jaar plaatsvinden op VRIJDAG 9 JUNI in Topsporthal de “koog” te Koog a/d Zaan. Het zaalvoetbaltoernooi voor bedrijven is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de streek. Ontstaan in 2007 door de zakelijke samenwerking tussen Remco van Garderen vanuit Regio College en Fred Henneke destijds werkzaam bij GZ Kantoorinrichters en nu sinds aantal jaren directeur ZITO|TEER.

Beiden wilden eens een keer wat terug doen voor hun zakelijke relaties. En met voetbaldieren kom je al snel op het populairste spelletje van de wereld uit. In 2007 betraden 4 bedrijven het zaalvoetbalveld. Nu is er jaarlijks een deelnemersveld van maar liefst 15 aansprekende bedrijven en 1 sterrenteam tezamen met een fors sponsorbestand is het Saentoernooi hét bedrijven zaalvoetbal toernooi voor Noord-Holland geworden. De professionele aanpak werd ook opgemerkt door Marcel van Veen van Samlex Europe en hiermee was de spreekwoordelijke “drie op een rij’ zeer snel een feit.

Aan de hand van organiserende bedrijven én hoofdsponsors ZITO|TEER, REGIO COLLEGE en SAMLEX EUROPE staat het toernooi voor sportief, gezellig, netwerken, live muziek, borrelen en eten en drinken en is het de laatste jaren dringen voor een plaatsje op het wedstrijdschema.

Entertainment en BN’er

Voor de muzikale omlijsting en de presentatie is Benjamin van der Logt inmiddels “vriend” van het toernooi geworden. Kon het publiek vorig jaar als hoofdoptreden nog genieten van Dries Roelvink is dit jaar met recht ook een topartiest gecontracteerd. Niemand minder dan Django Wagner zal zijn succesnummers ten gehore gaan brengen.

Al vele bekende namen uit de voetbalwereld hebben het toernooi bezocht, waaronder John Rep, Edwin Zoetebier, Mario van der Ende, Dick Jol en Roelof Luinge. De wedstrijdloting is vorig jaar verricht door FC Volendam trainer Robert Molenaar. Dit jaar zal niemand minder dan AZ trainer John van den Brom vanuit de persruimte de ballen gaan trekken. En zal Roelof Luinge die ook “vriend” van het toernooi is geworden, de finale fluiten.

Sterrenteam

In 2014 was oud AZ te gast en in 2015 was het de beurt aan oud FC Volendam, voor de lustrum editie werd de samenwerking gezocht met FC de Rebellen, spelers zoals Glen Helder, Sjaak Polak, Ricky van de Bergh, Romano Denneboom lieten onder leiding van coach John de Wolf zien dat zij het spelletje niet verleerd waren. De samenwerking met FC de Rebellen is zo goed dat dit jaar o.a. Luc Nillis, Patrick Paauwe, Glenn Helder, Theo Lucius hun opwachting maken onder aanvoering van coach Wim Kieft.

Loterij

Ook dit jaar is er weer de loterij waarin mooie prijzen zijn te winnen waaronder waardebonnen, wedstrijdtenues en VIP arrangementen van AZ, FC Volendam en SC Telstar.

Goede doel

Nieuw dit jaar is dat het Saentoernooi met trots kan mededelen dat zij ook een gedeelte van haar opbrengst zal doneren aan Only Friends een sportclub voor jongeren en kinderen met een beperking gevestigd te Amsterdam. Only Friends kent zelf geen beperking de slogan is dan ook ijzersterk “je bent goed zoals je bent”

Saentoernooikrant

Het Saentoernooi mag traditiegetrouw rekenen op grote aandacht in de lokale media. Zo is er vier edities geleden gekozen voor een speciale toernooi krant welke huis aan huis wordt verspreid met een oplage van 77.000 stuks in samenwerking met Rodi Media. Binnen de krant hebben deelnemende bedrijven en sponsoren de mogelijkheid te adverteren en komen de gasten aan het woord. Dit jaar zal de saentoernooikrant verschijnen op 7 juni. Het Saentoernooi heeft een eigen website, www.saentoernooi.nl, en Facebookpagina alwaar de vorderingen rond de organisatie, foto’s, historie en onze sponsorbrochure terug te vinden zijn.

Waar gaat het gebeuren

LOCATIE: Topsporthal de Koog, Wezelstraat 7, 1541 LZ te Koog a/d Zaan
DATUM: Vrijdag 9 juni 2017, 17:30 aftrap 1e wedstrijd
PRIJSUITREIKING: ca. 22:00 uur, aansluitend gevolgd door feestavond met live muziek
CONTACT: Fred Henneke 06 51 555 142, Remco van Garderen 06 12 930 346

www.saentoernooi.nl