ZaanBusiness Logo Wit

Subsidie voor ontluikende ondernemers

De gemeente Zaanstad geeft het project Ontluikend Ondernemen de komende drie jaar een subsidie. Het project draait al een aantal jaar en laat leerlingen uit groep 8 op speelse wijze kennis maken met ondernemen. Leerlingen krijgen vaardigheden aan­geleerd die hen helpen op de arbeidsmarkt. Dat zorgt voor een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De subsidie bedraagt € 15.000 per jaar. Door de subsidie kunnen meer scholen meedoen en ook speciale scholen. Daarnaast kan het lesmateriaal verbeterd worden.  

 

Ondernemende cultuur

Het project Ontluikend Ondernemen biedt een lesprogramma waarin leer­lingen in teams een idee voor een bedrijf bedenken en uitwerken. Zo worden leerlingen enthousiast gemaakt voor het ondernemerschap en gaan ze dat eerder overwegen als loopbaanmogelijkheid. Wethouder Straat: ‘Het was afgelopen jaar al mooi om die jongeren met hun onderneming bezig te zien. Op jonge leeftijd worden ze zich zo bewust van de mogelijkheid om met een eigen bedrijf hun brood te verdienen en dat is goed voor de lokale bedrijvigheid. Daarom hebben we daar als gemeente subsidie voor uitgetrokken. Ontluikend Ondernemen past bovendien goed bij de ondernemende cultuur in Zaanstad en versterkt op langere termijn het Zaanse MKB.’

Grotere financiële rol

Het aantal scholen dat meedoet aan Ontluikend Ondernemen, binnen en buiten Zaanstad, is het afgelopen jaar al verdubbeld naar 14. Daarvan waren er zes gevestigd in Zaanstad. Alle scholen die eerder meegedaan hebben, hebben zich ook voor de komende editie weer aangemeld. Dit jaar doen er tien Zaanse scholen mee. De subsidie geldt voor drie jaar. Het is de bedoeling dat dan het lokale bedrijfsleven een grotere financiële rol speelt.

Meer weten?

www.ontluikend-ondernemen.nl