ZaanBusiness Logo Wit

Techlandslocatie in Zaandam officieel geopend

De nieuwe campus, gelegen in het Regio College aan de Cypressehout, biedt opleidingen in installatie- en elektrotechniek, metaaltechniek, en food proces technologie onder één dak. De locatie maakt deel uit van de techniekboulevard Techlands en biedt opleidingen en bijscholing aan die aansluiten bij de wensen van de regionale industrie en techniekbedrijven.
Techniekboulevard

Techlands is een techniekcampus die deel uitmaakt van de ’techniekboulevard’ en biedt grote meerwaarde aan de regio Zaanstreek-Waterland. De campus biedt opleidingen en bijscholing aan die aansluiten op de wensen van de regionale (food)procesbedrijven, installatiebranche, maakindustrie en bouw. Het doel van Techlands is om jongeren, zij-instromers en techniekprofessionals enthousiast te maken voor een baan in de techniek. Dit gebeurt in samenwerking met Zaanse opleiders, bedrijven en overheid.

Volop ruimte voor innovatie

Om grote maatschappelijke opgaven, zoals duurzaamheid, energietransitie en bouwopgave, aan te kunnen, is er een groeiende vraag naar toekomstgerichte technici. Techlands leidt studenten op in zowel huidige als toekomstige technieken en technologieën met volop ruimte voor innovatie. De studenten werken samen met bedrijven met moderne machines en installaties aan praktijkprojecten. Een van de opleidingen is Smart Building, die elektrotechniek, installatietechniek, bouwkunde en ICT combineert. Studenten krijgen de mogelijkheid om keuzedelen zoals Robotica, Dronevliegen of 3D-printen te volgen binnen alle techniekopleidingen.

Groeiende vraag is naar technisch opgeleid personeel

Wethouder Onclin benadrukt dat de maakindustrie een belangrijk onderdeel is van de regio en dat er een groeiende vraag is naar technisch opgeleid personeel. Techlands speelt hierin een belangrijke rol door middel van het aanbieden van diverse studierichtingen en het stimuleren van loopbanen in de techniek. Op 16 februari 2023 organiseert Techlands een open dag voor jongeren, zij-instromers en techniekprofessionals.

Meer informatie over Techlands is te vinden op www.techlands.nl.