ZaanBusiness Logo Wit

Valentijnsontbijt bij Werkom

In de vroege ochtend van Valentijnsdag schoven ruim 60 ondernemers uit Zaanstreek-Waterland aan bij het Valentijnsontbijt bij Werkom. Het thema was heel toepasselijk: ‘ondernemen met passie’. Onder inspirerende leiding van voorzitter Richard Engelfriet, met een knipoog de jongere Dolf Jansen genoemd, gingen ondernemers met elkaar en wethouder Hans Krieger van Purmerend en wethouder Sanna Munnikendam in gesprek over wat gepassioneerd ondernemen voor hen betekent. 

Sanna Munnikendam: “Je kunt het verschil maken in een mensenleven door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven binnen je onderneming. Ondernemers, werkzoekenden, gemeenten en Werkom hebben elkaar heel hard nodig. MVO verbindt!” Ondernemer Peter Bottelier tijdens het debat: “Het is een voorrecht om met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te mogen gaan.”

Werkom te verbinden

Werkom verbindt werkzoekenden en ondernemers waar dat nodig is. Werkom biedt talent perspectief en werkt met kandidaten en werkgevers aan resultaat. “Werkom heeft een geweldige en ambitieuze opdracht: zorgen dat iedereen die onder de participatiewet valt, een baan vindt. Bij deze opdracht staat de input van ondernemers centraal, zij weten immers waar ze behoefte aan hebben en waar ze tegenaan lopen”, aldus Remco Wijnia, algemeen directeur van Werkom. “Daarom zoeken wij die verbinding op, wij willen het heel graag samen doen!” Werkom voert taken van de participatiewet uit in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Werkom en het WSP

Werkom werkt bij haar activiteiten nauw samen met het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP). Het WSP biedt werkgevers kosteloze ondersteuning en advies bij werving en selectie van personeel. Werkom begeleidt werknemers die het WSP bemiddelt. Het WSP wordt mede mogelijk gemaakt door Werkom.