Valentijnsontbijt bij Werkom

Werkom is de plek waar de inwoners van Zaanstad en Purmerend met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt weer werkfit worden gemaakt. Ze leren hun talenten en mogelijkheden ontdekken, en kunnen werken aan bijvoorbeeld taal, kennis en vaardigheden. Werkom heeft eigen leerwerkbedrijven waar kandidaten werkervaring op kunnen doen en biedt trainingen aan om competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het doel van alle activiteiten van Werkom is om kandidaat-werknemers te begeleiden naar (betaald) werk. Bedrijven en ondernemers die mensen kansen willen bieden krijgen bij Werkom desgewenst informatie, begeleiding en advies. Zo creëert Werkom samen met haar opdrachtgevers en werkgevers kansen voor mensen die dat nodig hebben. En draagt het bij aan de brede participatieopgave, waarin zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen.

In de vroege ochtend van Valentijnsdag schoven ruim 60 ondernemers uit Zaanstreek-Waterland aan bij het Valentijnsontbijt bij Werkom. Het thema was heel toepasselijk: ‘ondernemen met passie’. Onder inspirerende leiding van voorzitter Richard Engelfriet, met een knipoog de jongere Dolf Jansen genoemd, gingen ondernemers met elkaar en wethouder Hans Krieger van Purmerend en wethouder Sanna Munnikendam in gesprek over wat gepassioneerd ondernemen voor hen betekent. 

Sanna Munnikendam: “Je kunt het verschil maken in een mensenleven door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven binnen je onderneming. Ondernemers, werkzoekenden, gemeenten en Werkom hebben elkaar heel hard nodig. MVO verbindt!” Ondernemer Peter Bottelier tijdens het debat: “Het is een voorrecht om met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te mogen gaan.”

Werkom te verbinden

Werkom verbindt werkzoekenden en ondernemers waar dat nodig is. Werkom biedt talent perspectief en werkt met kandidaten en werkgevers aan resultaat. “Werkom heeft een geweldige en ambitieuze opdracht: zorgen dat iedereen die onder de participatiewet valt, een baan vindt. Bij deze opdracht staat de input van ondernemers centraal, zij weten immers waar ze behoefte aan hebben en waar ze tegenaan lopen”, aldus Remco Wijnia, algemeen directeur van Werkom. “Daarom zoeken wij die verbinding op, wij willen het heel graag samen doen!” Werkom voert taken van de participatiewet uit in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Werkom en het WSP

Werkom werkt bij haar activiteiten nauw samen met het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP). Het WSP biedt werkgevers kosteloze ondersteuning en advies bij werving en selectie van personeel. Werkom begeleidt werknemers die het WSP bemiddelt. Het WSP wordt mede mogelijk gemaakt door Werkom.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl