ZaanBusiness Logo Wit

Verslag 2e wedstrijd Zaanbusiness Golf

Op 22 mei 2014 werd de 2e wedstrijd gehouden voor de Zaanbusiness golfcompetitie 2014. Op deze dag waren de weergoden ons goed gezind, echter waren niet alle deelnemers op deze dag aanwezig. Enorm jammer want zo laat je als bedrijf een geweldige kans onbenut om je te profileren, en daar gaat het in deze competitie in eerste instantie om. Zonder toezicht van uw eminente voorzitter, hij was tijdens deze ontmoeting afgereisd naar een warm land voor een hoogtestage,  werd na de bekende welkomstrituelen om 13.00 uur de wedstrijd weer weggeblazen door ons excellente toeteraars waarna de strijd in volle hevigheid kon losbranden. De wedstrijd had in al haar charme mooie combinaties opgeleverd die elkaar tot grote hoogten konden brengen. Hierdoor werden resultaten behaald die voor de competitie alleen maar een positieve wending opleverden.

De inwendige mens werd weer door onze huisgerant Nils van Dam verzorgt en dat zou de competitie vandaag alleen maar verbeteren. Met inmiddels bekende namen aan de kop van het peloton was daar een naam die ons bijzonder verheugde namelijk onze bekende sponsor van de Zaanse golfclub  “De Rabobank”. Als je dit leest denk je automatisch aan Rabobank 1. Helaas voor de strijders die Rabobank 1 vertegenwoordigde, het was echt Rabobank 2 die met de hoofdprijs naar huis ging. Prominente namen kwamen in het kielzog van deze excellerende partij pas aan bod. Als je op deze dag 45 punten bij elkaar speelt mag je hopen in de prijzen te vallen echter voor Nadort/Oorbeek viel er op deze dag geen gezamenlijke eer te behalen want zij vielen met die score buiten de boot.

De uiteindelijke uitslag van deze dag was met op de 3e plaats, mede veroorzaakt door een slechtere 2e negen, het bekende advocatenkantoor DBV Advocaten met een totaal van 46 wedstrijdpunten.
De 2e plaats werd met veel elan, weliswaar ook met 46 punten veroorzaakt door een sterke eindsprint op de 2e negen behaalt door het beste bouwbedrijf dat aan de competitie van 2014 deelneemt, Bouwbedrijf Jan Vet.
Blijft natuurlijk de 1e prijs over en dat is geen sinecure. Ik heb in eerder stadium al aangegeven dat dit Rabobank 2 was. Maar de macht waarmee zij dit heeft laten zien is bijzonder. Met een aantal van 49 punten mocht dit team de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Als je in je team een speler hebt rondlopen die op zo’n mooie dag zijn visitekaartje afgeeft met totaal 3 birdies, de heer Bart de Wit was hiervoor verantwoordelijk, is het verkrijgen van de 1e prijs bijna geen verrassing meer.

Tenslotte waren er nog enkele prijzen te verdelen zoals longest drive,neary en leary. Deze prijzen werden vandaag in de wacht gesleept door longest drive heren: Sjoerd Hoorn, longeste drive dames: Karin Vaartjes, neary op hole 17: Bart de Wit, leary: Bert Weijers. Het birdieklassement wordt aangevoerd door: Bart de Wit met 3. 8 spelers hebben elk 1 birdie.

Na de prijsuitreiking die onder deskundige leiding van Ruud Keinemans werd afgewerkt was het diner een fantastische manier om deze dag af te sluiten.

Door Theo Willems