Zaanse werkgever in het zonnetje: “Goed voorbeeld doet volgen”

Wij zijn een ambachtelijke bakker gevestigd aan de Dorpsstraat in het prachtige dorp Assendelft. Sinds 1947 zijn wij actief. Wij zijn een echt familiebedrijf met oude tradities, maar niet bang voor vernieuwingen. We beschikken over een ruime sfeervolle winkel en een hypermoderne bakkerij. De broden die wij met uiterste zorg bereiden worden al 70 jaar volgens familie recept gemaakt. Door een combinatie van liefde voor het vak, de beste grondstoffen en puur bakkersambacht bakken wij dagelijks het lekkerste brood voor u. Brood is niet alleen lekker maar ook enorm gezond. Brood bevat veel van de dagelijks nodige voedingsstoffen zoals vitaminen, koolhydraten, eiwitten en jodium. Brood is daarom broodnodig!
Vanochtend bezocht wethouder Natasja Groothuismink bakker Lex Brakenhoff in Assendelft. Ze haalde niet alleen zijn befaamde amandelkrullen, ze kwam ook iets brengen: een welverdiende bos bloemen omdat hij het goede voorbeeld geeft in het overbruggen van de afstand tot de arbeidsmarkt. De werkgever heeft na een Facebook-oproep van een radeloze moeder, haar bijna blinde zoon Mike een stageplek aangeboden.

Dit bezoek van wethouder Groothuismink van Werk en Inkomen past in haar ambitie om arbeidsparticipatie te verhogen en daarvoor inspirerende initiatieven onder de aandacht te brengen. Ook volgens Lex Brakenhoff is dit belangrijk omdat volgens hem met name “het onbekende” een obstakel kan zijn voor werkgevers.

Ook zijn team van 25 medewerkers stond niet meteen unaniem te springen toen hij de nieuwe stagiar introduceerde. En inderdaad, het kost misschien iets meer tijd om met Mike de machines te hanteren, maar de samenwerking levert een hoop op: “we leren op een andere manier te kijken naar onze bedrijfsprocessen, dit levert zinvolle inzichten op en het maakt mij een betere stagebegeleider en werkgever. Achteraf had ik zorgvuldiger de introductie gedaan in mijn team, om bij voorbaat de zorgen weg te nemen”.

De komende tijd zal de wethouder meer goeie initiatieven onder de aandacht brengen om zo concrete ervaringen en geleerde lessen te verzamelen en te delen met andere werkgevers en relevante netwerken.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl