Zaanstad, Wormerland en de provincie Noord-Holland ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Zaanbrug

Donderdag 13 maart 2014 hebben gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland, wethouder Dennis Straat van Zaanstad en burgemeester Peter Tange van Wormerland een nadere samenwerkingsovereenkomst over de nieuwe Zaanbrug ondertekend.

De overeenkomst bevat een nadere uitwerking van de samenwerking tussen de twee gemeenten en de provincie. Met de ondertekening van de overeenkomst is ook het projectplan vastgesteld.

Alternatief voorstel

Het projectplan vermeldt het voorstel van de heer H. Al, gemeenteraadslid in Wormerland. In dit voorstel wordt de nieuwe brug naast de bestaande brug aangelegd. Daardoor kan de bestaande brug langer in gebruik blijven. Daarnaast wordt het te openen brugdeel verlegd naar de kant van Wormerveer waardoor het midden van de brug een hogere vaste doorvaarhoogte krijgt. Hierdoor kan het aantal brugbedieningen gereduceerd worden. De provincie en de gemeenten zullen deze inbreng meenemen in de komende ontwerpfase. Mogelijk kan het voorstel de overlast beperken en daarmee tegemoet komen aan de zorgen van de bewoners en ondernemers in Wormerveer en Wormerland.

Vervolgfase

Op korte termijn wordt het programma van eisen voor de nieuwe Zaanbrug vastgesteld en start de ontwerpfase. Inwoners van de gemeenten worden op de hoogte gehouden van het ontwerp en de te nemen tijdelijke verkeersmaatregelen. De eerstkomende informatieavond is gepland op 1 april van 19.30 tot 21.30 uur in de Stoomhal te Wormerland. De bouw van de nieuwe Zaanbrug zal volgens de huidige planning in 2016 starten.

Vaart in de Zaan

Ook voor de vernieuwing van de Wilhelminasluis in Zaandam is een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het vernieuwen van de Zaanbrug en van de Wilhelminasluis is onderdeel van het programma ‘Vaart in de Zaan!’. De maatregelen binnen dit programma hebben tot doel de bevaarbaarheid van de Zaan te verbeteren. Een groot aantal maatregelen is al uitgevoerd.

Meer informatie over de Zaanbrug en de informatieavond is het vinden op: www.nieuwezaanbrug.nl .

Informatie over de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis is te vinden op: www.wilhelminasluiszaandam.nl .

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl