ZaanBusiness Logo Wit

7e editie Warsteiner Zaans Open

In het weekend van 2 en 3 september organiseert de Zaanse Golf Club voor de zevende keer het Zaans Open. Een tweedaags golfevenement voor top amateur golfers. Een deelnemersveld met vooral single handicappers vanuit heel Nederland.

Het toernooi

Een Strokeplay-wedstrijd over twee rondes voor dames en heren met een handicap <18,4. Uiteraard zijn er prachtige prijzen te winnen gesponsord door o.a. Warsteiner, GolfPlaza, PinHigh, Dekker Autogroep, GHI Koelservice, Dolf Kat Schilderwerken en de Hoop op d’Swarte Walvis.

Sponsor Warsteiner

Als hoofdsponsor van het Zaans Open, wil Warsteiner de golfsport helpen toegankelijker te maken voor een breder publiek. “Warsteiner is al van oudsher betrokken bij vele internationale premium evenementen in de sportwereld. Wij zagen een groeiende interesse voor de golfsport, met name onder jonge mensen. Sinds 2012 nemen we golf dan ook mee in onze innovatieve activatie en integreren we de sport in onze actiecommunicatie. Om deze reden zijn wij de samenwerking aangegaan met de Zaanse Golf Club en zijn we met trots sponsor van het Warsteiner Zaans Open.”

De Zaanse Golf Club

De Zaanse heeft in 28 jaar tijd een prominente plek in de golfbranche veroverd. De uitdagende baan wordt gekenmerkt als een typisch Nederlandse “polder” golfbaan. De Zaanse is ontworpen door de bekende golfarchitect Gerard Jol en werd oorspronkelijk als 9-holes baan geopend in 1988. Sindsdien is er onafgebroken gewerkt aan verbetering van de kwaliteit. In 2008 kwam de uitbreiding naar 18 holes tot stand. De Zaanse is in 2010 als 2e golfbaan in Nederland officieel GEO gecertificeerd vanwege de inzet en visie omtrent duurzaamheid.

Openbaar toegankelijk

Indien men tijdens het Zaans Open de wedstrijd wil volgen of een kijkje wil nemen op het prachtige natuurcomplex, is men van harte welkom! Clubhuis“The Chipping Inn” is open voor o.a. een heerlijk kopje koffie en huisgemaakte appeltaart. De baan is goed bereikbaar, vlakbij de toeristische attractie “De Zaanse Schans” en bovendien is parkeren gratis.

Meer informatie kan men vinden op www.zaansegolfclub.com