ZaanBusiness Logo Wit

AH start bouw nieuw dc in Zaandam

Albert Heijn gaat een nieuw distributiecentrum in Zaandam bouwen.  Het gaat om een distributiecentrum met een oppervlakte van 23.000 vierkante meter dat wordt gerealiseerd op het terrein van het bestaande Albert Heijn distributiecentrum in Zaandam.

Volledig gemechaniseerd
Het nieuwe dc van AH is het allereerste volledig gemechaniseerde food-distributiecentrum in Nederland, aldus de marktleider. Het startschot voor de bouw wordt donderdag 28 april gegeven. Dan zullen de burgemeester van Zaanstad, Geke Faber en Cees van Vliet, directeur winkels & distributie van AH de eerste paal slaan. Het is de bedoeling dat het nieuwe distributiecentrum medio 2018 in gebruik kan worden genomen.

Home Shop Centers
Het nieuwe dc van AH dient ter vervanging van het huidige distributiecentrum in Zaandam. In totaal heeft Albert Heijn zes dc’s in Nederland. Dat zijn twee de twee landelijke in Nieuwegein en Geldermalsen en de vier regionale dc’s in Zaandam, Tilburg, Zwolle en Pijnacker. Deze regionale dc’s leveren weer aan de zogenoemde Home Shop Centers in Rotterdam, De Meern en Almere.

bron: distrifood