Burgemeester Faber blijft twee maanden langer aan

In een extra raadsvergadering heeft de gemeenteraad van Zaanstad op woensdagavond 20 april de profielschets van de nieuwe burgemeester vastgesteld. De leden van de vertrouwenscommissie zijn benoemd. Daarnaast heeft Commissaris van de Koning, Johan Remkes, bekend gemaakt dat burgemeester Faber tot 1 december aan blijft ter overbrugging van de tijd tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Commissaris van de Koning (CdK) van provincie Noord-Holland, Johan Remkes, was woensdagavond bij de extra raadsvergadering aanwezig om het debat te volgen en vragen te stellen. Daarnaast deelde hij mee dat burgemeester Faber beschikbaar is om tot 1 december aan te blijven voor een zo soepel mogelijke overgang voor de nieuwe burgemeester van Zaanstad. Burgemeester Faber blijft deze twee maanden langer aan op verzoek van de gemeenteraad.

Vertrouwenscommissie

De gemeenteraad heeft ook de vertrouwenscommissie benoemd. Deze commissie bestaat uit:

  • De heer Armagan Babaoglu (VVD)
  • Mevrouw Joke Havik (ZIP)
  • De heer Paul. Laport (GroenLinks)
  • Mevrouw Sanna Munnikendam (D66)
  • De heer. René Tuijn (PvdA)
  • Mevrouw Christa Neefjes (CristenUnie)
  • De heer Ruud Pauw (Rosa)
  • De heer Patrick Zoomermeijer (SP)

Daarnaast zijn loco-burgemeester Dick Emmer en gemeentesecretaris Jan van Ginkel benoemd als adviseurs van de vertrouwenscommissie en is griffier Ben Nijman de secretaris. De vertrouwenscommissie gaat in gesprek met de kandidaten die door de CdK zijn aangedragen om te bepalen of zij geschikt zijn voor het ambt. Op basis van deze gesprekken maakt de commissie een voorstel aan de raad. Volgens de huidige planning wordt rond 1 oktober bekend gemaakt wie door de gemeenteraad voorgedragen voor benoeming. Koning Willem-Alexander benoemt de nieuwe burgemeester van Zaanstad, vermoedelijk begin november, zodat de installatie rond 1 december kan plaatsvinden.

Nu de profielschets is vastgesteld zet provincie Noord-Holland begin mei de mogelijkheid open voor kandidaten om te solliciteren. Naar verwachting zal begin juni bekend zijn hoeveel kandidaten zich hebben gemeld en welke politieke kleur zij hebben, dit nieuws wordt door provincie Noord-Holland bekend gemaakt. De gemeenteraad doet naar verwachting rond 1 oktober een voordracht voor de nieuwe burgemeester van Zaanstad. De installatie van de nieuwe burgemeester wordt begin december verwacht.

bron: www.zaanstad.nl

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl