ZaanBusiness Logo Wit

Busvervoer Zaanstreek beste in stedelijk streekgebied

Het Zaanse busvervoer van Connexxion heeft van de rei­zigers net als het voorgaande jaar een 7,8 als rapportcijfer gekregen. Het landelijk gemiddelde ligt op 7,6. Hiermee bezet Zaanstreek in stedelijk gebied de 1e plaats van alle streekvervoerders in Nederland. Dit blijkt uit de OV-Klantenbarometer 2016, waarvan de resultaten bekend zijn gemaakt. Voor het landelijk onderzoek over het openbaar vervoer zijn bijna 83.000 reizigers in heel Nederland ondervraagd.

De Zaanse bussen (zowel groene lijnen als R-net lijnen) scoorden op elf van de vijftien onderdelen beter dan het landelijk gemiddelde. Reizigers hebben met name de verbeteringen van informatie bij vertragingen wederom hoog gewaardeerd (6,0). Landelijk ligt dit op 5,7. Daarnaast is de waardering voor vriendelijkheid (7,9) en rijstijl (7,6) weer beter en hoger dan het landelijk gemiddelde van respectievelijk 7,6 en 7,4. Op het item punctualiteit scoorde Zaanstreek met een 7,3 lager dan het jaar ervoor. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn de vele werkzaamheden en omleidingen in het gebied.

Door een nog betere afstemming op het aanbod van reizigers scoort Connexxion zeer hoog op beschikbaarheid zitplaats; 8,9 ten opzichte van een 8,4 als landelijk gemiddelde. Reizigers ervaren reizen met Zaanse bussen als comfortabel (7,3). Het landelijk cijfer is een 6,9.

De OV-Klantenbarometer is in 2016 voor de zestiende keer gehouden in opdracht van het CROW-Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV). Het is een onderzoek naar het klantenoordeel over het regionaal vervoer: www.ovklantenbarometer.nl.

De bussen in de regio Zaanstreek rijden in alle kernen van Gemeente Zaanstad en Oostzaan met bestemmingen naar o.a. Amsterdam Centraal Station en Amsterdam Station Sloterdijk