ZaanBusiness Logo Wit

Dekker Watersport krijgt Koninklijk Predicaat “Hofleverancier”

De 150e verjaardag van Dekker Watersport in Zaandam is voor Zijne Majesteit Koning Willem Alexander de reden om het bedrijf het predicaat “Hofleverancier” toe te kennen. Mede dankzij de goede reputatie en toonaangevende positie in de watersportwereld heeft Dekker Watersport het predicaat toegekend gekregen.  

Predicaat

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven die niet noodzakelijkerwijs aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van minimaal honderd jaar oud die een belangrijke plaats innemen in de regio en zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Zij mogen het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ voeren. Op dit moment zijn circa 450 Nederlandse bedrijven gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. In de Zaanstreek is Dekker Watersport het vijfde bedrijf dat de titel mag voeren.

150 jaar

De Zaanstreek en het water zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de rijke geschiedenis van het bedrijf weerspiegelt ook de ontwikkeling van de Zaanstreek. Zo ook in 1866 toen Marcus Dekker zich vestigde als zeilmaker in Zaandam. Hierna zijn er nog drie generaties “Dekker” geweest die Dekker Watersport hebben uitgebreid met dekkleden en watersportartikelen.

Anno 2016

Inmiddels is Dekker Watersport uitgegroeid tot een van de grootste watersportzaken van Nederland met landelijke bekendheid. De ruime watersportwinkel wordt geleid door de broers Marc en Sander Prins. Met een breed assortiment, vakkundig en betrokken personeel en goede service weet het bedrijf zo al vele jaren klanten uit binnen- en buitenland op maat en naar wens te bedienen. Ook online is het bedrijf een voorloper in de branche. Nederlandse consumenten doen hun aankopen steeds vaker via internet en ook watersporters weten de uitgebreide webwinkel van Dekker Watersport goed te vinden. De toekenning van het predicaat vormt de bekroning op het 150-jarig bestaan van de watersportwinkel in Zaandam.

Sponsoring jeugd

Dekker Watersport laat ook de jeugd graag kennis maken met watersport. Daarom sponsort het bedrijf de jeugdafdelingen van watersportverenigingen in de regio. Op deze manier wordt de jeugd het plezier van zeilen en varen bijgebracht en blijft een mooie traditie in stand.

Feestelijke ceremonie

Tijdens een feestelijke ceremonie voor genodigden op vrijdag 25 november a.s. reikt de heer Dennis Straat, wethouder Economie en Toerisme van de Gemeente Zaanstad, het predicaat uit aan Marc en Sander Prins van Dekker Watersport. Tijdens de bijeenkomst wordt gecollecteerd voor Stichting Sailing Kids. Deze Stichting organiseert kosteloze zeilvakanties voor ernstig zieke kinderen en hun familie.

 

www.dekkerwatersport.nl