‘Een duidelijke keuze voor kwaliteit en continuïteit’

Op 1 april 2018 sloot Erik Jansen van Fenix Fiscaal en Financieel Advies zich aan bij het van oorsprong Zaanse kantoor VANDERLAANGROEP Accountants, Belastingadviseurs en Bedrijfsadviseurs met vestigingen in Assendelft, Purmerend en Noord-Scharwoude. De al eerder gestarte samenwerking is het afgelopen jaar nog verder geformaliseerd.

Erik Jansen (42 jaar), geboren en getogen in de Liemers, is al zo’n twintig jaar actief in het vak. Hij is afkomstig uit een ondernemersfamilie, maar koos zelf voor de opleiding SPD bedrijfsadministratie. De eerste kneepjes van het vak leerde hij in Doetinchem, maar Erik Jansen kwam al snel terecht bij een grote accountancyketen. “Daar ben ik in 2017 vertrokken. Ik heb Fenix Fiscaal en Financieel Advies opgericht en ik ging terug naar Assendelft, de regio waar ik al jaren woonde en mijn huidige partner heb ontmoet. Ik voelde daarnaast de behoefte om me aan te sluiten bij een grotere club. Ik kwam in aanraking met Marco Vet en Marco van der Laan, de eigenaren van VANDERLAANGROEP. Dat klikte gelijk. Ik kon gebruik maken van hun infrastructuur en ik vond er een werkplek. Ze kwamen met de vraag of ik de functie van kantoorleider in Assendelft op me wilde nemen. Dat is me op het lijf geschreven. Bovendien hield ik op deze manier de ruimte om, gebruikmakend van de backoffice van VANDERLAANGROEP, mijn groeiende portefeuille klanten te blijven bedienen.”

Transformatie

De RMBA (Register MKB Bedrijfsadviseurs) waarschuwde recent dat alleen accountants en administratiekantoren die de transformatie weten te maken naar continue en proactieve advisering toekomstbestendig zijn. De wereld draait tegenwoordig om realtime data en de nieuwe digitale technieken maken dat ook mogelijk. De accountant die zich blijft richten op achterliggende documentatie zal verliezen. Erik Jansen: “Daarom de aansluiting bij VANDERLAANGROEP. Het bedrijf dat onlangs haar negentigjarig bestaan vierde is er altijd in geslaagd innovaties te omarmen. Dat doen ze nu ook weer door de lat voor automatisering hoog te leggen. Door aan te sluiten maak ik een duidelijke keuze voor kwaliteit en continuïteit. Kwaliteit gezien de kennis en ervaring van VANDERLAANGROEP, continuïteit door de investeringen die ze doen in bijvoorbeeld de digitale omgeving.” De digitale omgeving is in accountancy een hot issue. “Heb je dat voor elkaar, dan verschuift de aandacht van historie naar toekomst.

“Niet wat er het afgelopen jaar gebeurde staat centraal, maar wat er vandaag gebeurt en er de komende maanden zit aan te komen. Daarna het koppelen van allerlei data; dat is accountancy anno 2019. Door deze werkwijze te omarmen verschuift de nadruk sterk naar coaching en advisering van de ondernemer en zijn familie. Dat is de toekomst, daar ben ik heilig van overtuigd. Verder richt ik mij in Assendelft op de verdere professionalisering van de organisatie en de acquisitie. Ik stuur een team van gedreven medewerkers aan, die gebruikmakend van de huidige automatisering onze klanten optimaal kunnen bedienen.”

Coaching

De wereld van de moderne accountant is veranderd. “Dat merk ik al als ik in de ochtend in mijn auto stap, dat is mijn kantoor. Ik voer overleg, bezoek klanten op hun bedrijf of we spreken ergens af. Persoonlijk contact is essentieel, want dan proef je pas wat er echt speelt. Vroeger ging het vanuit kantoor om de interpretatie van cijfertjes, nu ben je de hele dag als coach onderweg. En uiteraard stopt mijn dag niet om 17.00 uur. Juist in de dagranden is er nog veel contact; dat hoort ook bij ons vak, je moet continu bereikbaar zijn.” “Dag in dag uit de ondernemer en zijn familie met raad en daad bij staan. Niet alleen met fiscaal advies, of advies rondom bedrijfsoverdracht, maar ook om te sparren over onderwerpen als start ups, estateplanning of reorganisaties. Ik denk dat daar mijn kracht ligt. Out of the box denken, sterk in creatieve, maar uitvoerbare fiscale en financiële adviezen. Dat is wat de klant vandaag de dag van je verwacht. Dat is voor mij geen probleem, sterker nog, het maakt je baan juist veel afwisselender en wat mij betreft dus leuker.”

Meer weten?

Stuur een mailtje naar e.jansen@vanderlaangroep.nl of bel (06) 21 9361 61.

VANDERLAANGROEP

www.vanderlaangroep.nl

Assendelft
Oranjeboomkade 1
Postbus 1, 1566 ZG
T: 075 687 49 59
E: assendelft@vanderlaangroep.nl

Noord-Scharwoude
Kokkel 20
Postbus 64, 1723 ZH
T: 0226 31 33 76
E: noord-scharwoude@vanderlaangroep.nl

Purmerend
Wormerplein 111
Postbus 11, 1440 AA
T: 0299 42 14 02
E: purmerend@vanderlaangroep.nl

 

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Netwerkevents

 • Netwerkbijeenkomst Zaanlinq
  • 10/04/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst De Corner
  • 18/04/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst Zaanlinq
  • 16/05/2024 | 00:00

 • Haringparty (13 of 20 juni) De Corner
  • 13/06/2024 - 20/06/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst Zaanlinq
  • 25/06/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst De Corner
  • 12/09/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst De Corner
  • 17/10/2024 | 00:00

 • Webdevelopment: Webstation web-station.nl