ZaanBusiness Logo Wit

Een prachtige stacaravan!

Een luxe stacaravan op een unieke locatie in een aansprekende omgeving. Dit spreekt tot ieder z’n verbeelding en roept het ultieme vakantiegevoel op. Wie wil dat nou niet?

Stel, je bent eigenaar van een succesvol bedrijf in de Zaanstreek. Twee loyale en goed presterende werknemers wil je als ondernemer belonen en motiveren met een leaseauto van de zaak en beide kiezen voor een Volkswagen Polo met 14% bijtelling. Beide medewerkers wonen en werken in de Zaanstreek en de leasecontracten worden afgesloten met een looptijd van 60 maanden en een jaarkilometrage van 15.000.

Een prachtige stacaravan

Na een jaar komen beide medewerkers, onafhankelijke van elkaar, met de mededeling dat ze een prachtige stacaravan hebben gekocht, waar ze vanaf april tot en met september elk weekend naar toe gaan. Leuk voor de kinderen en Goed voor Elkaar. Echter, de stacaravan van de ene medewerker staat in Egmond aan Zee en die van de ander in Valken­burg. Vraag is nu, welke aanvullende afspraken zijn er gemaakt met de medewerker waarvan de caravan in Valkenburg staat, met betrekking tot de privé kilo­meters die er per jaar met die auto extra gereden gaan worden? Deze rijdt namelijk 26 x (240×2) = 12.480 km aan extra privé kilometers! Dit is dus bijna het dubbele aantal van hetgeen met de leasemaatschappij is overeengekomen en een contractaanpassing is het gevolg. Hierdoor wordt de ondernemer geconfronteerd met een hoger leasetarief en bijna dubbele brandstofkosten voor deze betreffende medewerker.

Een oprecht advies

Ondanks alle goede intenties, maakt de ondernemer voor die ene medewerker dus veel hogere kosten dan voor de andere medewerker. In hoeverre zijn hier met de medewerkers vooraf goede aanvullende afspraken over gemaakt en zijn deze vastgelegd in een autoregeling? Dit is een praktijkvoorbeeld waarmee menig ondernemer geconfronteerd kan worden. Ons advies is om vooraf je altijd goed te laten informeren wat voor gevolgen het beschikbaar stellen van een auto van de zaak kan hebben en welke afspraken intern hierin voor jouw bedrijf van toepassing kunnen zijn? Natuurlijk is ProMobility de enige Zaanse leasemaatschappij die hierin een oprecht advies kan geven, zodat u als ondernemer met een goed gevoel op vakantie kan gaan! ProMobility – Goed voor Elkaar!

Dick Dekker directeur bij ProMobility  

ProMobility
Soldaatweg 11
1521 RK Wormerveer
T 075 642 01 00 F 075 642 08 13
E dick@promobility.nl
www.promobility.nl

Logo ProMobility

ProMobility Zaanstreek
Soldaatweg 11
1521 RK Wormerveer

075 642 0100
info@promobility.nl
www.promobility.nl