ZaanBusiness Logo Wit

Gemeente Zaanstad bereikbaar via WhatsApp

06 10 43 46 93 voor gemakkelijk en snel antwoord op vragen

De gemeente Zaanstad is nu ook via WhatsApp bereikbaar, en wel onder het nummer 06 10 43 46 93. Wethouder dienstverlening Rita Visscher-Noordzij: “Zaankanters willen gemakkelijk en snel antwoord op allerlei vragen aan de gemeente. Wij gaan daarom mee met de digitale ontwikkelingen en zijn nu ook via de populaire app te bereiken. Vragen worden elke werkdag van 8:30 uur tot 17:00 uur zo snel als mogelijk beantwoord.”

Naast het gemak en de snelheid biedt WhatsApp meer voordelen voor inwoners. Via de applicatie kunnen Zaankanters hun vraag verduidelijken met een foto. Visscher-Noordzij: “Als iemand ziet dat er een zware tak gevaarlijk loshangt boven een fietspad, kan die dit mét foto melden. Vragen over een situatie rondom toegankelijkheid, zoals een te hoge drempel bij een buurthuis? Ook dat is nu zo doorgegeven. Net als het melden van overlast van gedumpt afval. Verder leven er onder Zaankanters wel eens vragen over waar je nou terecht moet voor het aanvragen van een verbouwing, waar je formulieren vindt om een voorziening aan te vragen, noem maar op.”

Geschikt middel Zaanstad beantwoordt binnenkomende vragen over de app en als dit van toepassing is stuurt de Webcare-medewerker een link mee in het WhatsApp-bericht. Zo kan de vraagsteller snel aanvullende informatie op de website vinden, of het juiste webformulier. Ook voor slechthorenden is het een geschikt digitaal middel voor direct contact met gemeente Zaanstad. Uiteraard is de gemeente bij deze dienst, net als bij alle andere communicatiekanalen, voorzichtig met het verstrekken van privacy gevoelige informatie.

Het WhatsApp nummer van de gemeente, 06 10 43 46 93 is elke werkdag te bereiken van 8:30 tot 17:00 uur.