ZaanBusiness Logo Wit

Groeneveld Eten, M&O Techniek en Pennemes finalisten Duurzaan Award 2015

M&O Techniek, Groeneveld Eten en ouderenzorgorganisatie Pennemes maken kans op de titel van de duurzaamste onderneming van de Zaanstreek. Zij zijn de finalisten voor de Duurzaan Award 2015 en lieten daarmee zeven andere bedrijven die eerder geselecteerd werden (nipt) achter zich.

De jury, bestaande uit oud-wethouder en voorzitter van Duurzaan Robert Linnekamp, Raoul van der Struijk (Erdi), Sandra de Jong (BeeBox en Pure on Tour), Jack van Duyvenbode (Knap Transport) en Gijs van Wijk (Urgenda), selecteerde de ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en dit ook actief uitdragen.

Jurylid Robert Linnekamp: “Het is goed en hoopgevend dat steeds meer bedrijven duurzaamheid serieus in hun ondernemingsactiviteiten meenemen. De genomineerden bedrijven bieden echter meer. Bij de deelnemers aan onze verkiezing vinden we zowel pioniers uit de tijd dat bijna niemand er aandacht aan besteedde, als ook bedrijven die de afgelopen jaren forse stappen voorwaarts hebben gezet. Voor beide categorieen heeft de jury veel waardering. Nog mooier is het als bedrijven ook naar buiten treden en laten zien wat duurzaamheid kan opleveren. Ze kunnen zo een voorbeeld voor anderen zijn en daarmee bijdragen aan de verduurzaming van de Zaanstreek. Dit heeft de jury dan ook positief meegenomen in zijn waardering.”

Het is nu aan het publiek om te bepalen wie de award, die voor het eerst wordt uitgereikt, gaat winnen. Tot 5 januari kan er gestemd worden op www.duurzaan.nl. Ook zijn daar de uitgebreide motivaties van de finalisten te lezen.