ZaanBusiness Logo Wit

Handelsmissie USA biedt handel voor Royal Duyvis Wiener

Tijdens de handelsmissie in de Verenigde Staten van het koninklijk echtpaar tekent Royal Duyvis Wiener de eerste order voor Log5 met het Amerikaanse bedrijf CHS Sunflower in het bijzijn van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

CEO, Mirjam van Dijk: ‘Onze Amerikaanse partner, CHS Sunflower, is zeer vereerd dat dit bijzondere moment in het bijzijn van de delegatie kan plaatsvinden. De uitnodiging aan onze partner om bovendien in het bijzijn van de koning en koningin het business diner in Chicago bij te kunnen wonen is van onschatbare waarde voor onze relatie.’

Innovatief Log5 pasteurisatieproces van start
Sinds 2012 maakt Log5 onderdeel uit van de Royal Duyvis Wiener groep. Onder de naam Log5 is een geheel nieuwe Nederlandse innovatie gestart, het pasteuriseren van droge voedingsmiddelen, zoals noten en zaden, waarbij het product nauwelijks verandert in kleur en samenstelling. Uit onderzoek is gebleken dat 2% van deze droge voedingsmiddelen de gevaarlijke salmonella bacterie bevat. Na diverse grote uitbraken van salmonella besmetting, is men in de USA overgegaan tot (chemische) pasteurisatie. Maar alle tot nu toe gebruikte methodes geven ongewenste neveneffecten aan het product.

De door Log5 ontwikkelde machines, zorgen voor een natuurlijk pasteurisatieproces en maken geen gebruik van chemische additieven. De salmonellabacterie wordt op unieke, natuurlijke wijze gedood in vochtige warme lucht, waarbij de authentieke smaak van het product behouden blijft. Het Log5 pasteurisatieproces heeft alle voedsel veiligheidseisen met glans doorstaan. Het is wereldwijd gepatenteerd en in de Verenigde Staten erkend door de TERP commissie en de Almond Board. De Royal Duyvis Wiener groep heeft met deze strategische ontwikkeling wederom een nieuwe stap gezet in.
www.duyviswiener.com