ZaanBusiness Logo Wit

Zaanse Golf Club heeft volledig nieuw machinepark

Wijdewormer – Op dinsdagmiddag 12 mei kwam de trailer met het volledige nieuwe machinepark voor de Zaanse Golf Club binnen rijden. Een indrukwekkende gebeurtenis waar de golfbaan en haar bezoekers veel profijt van zullen hebben.

De Zaanse Golf Club heeft het onderhoud van de golfbaan in eigen beheer. Door de kennis van een gediplomeerd greenkeepersteam en de nieuwe machines die geleverd zijn door Jacobsen Turf Equipment zal de golfbaan een kwaliteitsimpuls krijgen. Jacobsen staat bekend als een van de grotere leveranciers ter wereld op gebied van golfbaan onderhoudsmachines.

De visie op het onderhoud van de Zaanse Golf Club is dat er gestreefd wordt naar lange termijn kwaliteit en continuïteit. De Zaanse is in 2010 als 2e golfbaan in Nederland officieel GEO gecertificeerd vanwege de inzet en visie omtrent duurzaamheid. De golfclub is erg betrokken bij het welzijn van milieu, plant en dier en maakt al 27 jaar geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Opvallend is hoe de volledige organisatie, zowel de professionals als vele vrijwilligers, met veel enthousiasme bijdragen aan deze waarden.

Nieuwsgierig naar het golfcomplex?                                                                                          
Rond het oude natuurbad van de Wijdewormer ligt sinds 1988 een 18 holes golfbaan. Vlakbij de Zaanse Schans en begrensd door de dijken. De Zaanse is een gastvrije golfbaan, iedereen is welkom voor een hapje en een drankje op het heerlijke terras. Het golfcomplex is binnen vijftien autominuten te bereiken vanuit de gehele Zaanse regio, Purmerend én Amsterdam. Er is een ruime parkeergelegenheid en deze is bovendien gratis. www.zaansegolfclub.com