ZaanBusiness Logo Wit

Voormalige sporthalvloer omgeturnd tot designmeubelen

Op maandag 15 juni werd dankzij Collectief de Zaanse Sportbank de vloer van sporthal de Vang officieel gedemonteerd om er designmeubelen van te maken.

Toen Steven de Cleen, eigenaar van designbureau PROUDdesign, erachter kwam dat de hal gesloopt zou worden vanwege de nieuwe sporthal in Zaandam-Zuid zag hij een nieuwe bestemming voor de oude houten vloer van het pand. Als lid van basketbal vereniging BV Zaandam en the Windmills speelde menigmaal in sporthal de Vang.

In overleg met eigenaar gemeente Zaanstad en beheerder/exploitant Sportbedrijf Zaanstad en in samenwerking met de partners in het collectief De Zaanse Sportbank is op maandag 15 juni de eerste zaagsnede in de vloer gezet als start van de demontage. Deze eerste zaagsnede werd gedaan door de Zaanse wethouder Jeroen Olthof.

De sportvloer van de hal is in diverse compartimenten ingedeeld, waarbij elk gedeelte een uniek meubelstuk gaat vormen dat direct te herleiden valt naar een speciale plek in de oude sporthal. Dus bijvoorbeeld de plek waar een speler dat beslissende punt scoorde en zo een belangrijke overwinning binnenhaalde. In de bijna 50-jarige sporthistorie van de Vang zijn dat momenten genoeg.

De meubelen worden ontworpen en gefabriceerd door het Collectief ‘de Zaanse Sportbank’ dat naast Steven de Cleen (design) bestaat uit Zaanse ondernemers: Rogier Bentvelzen / Bentvelzen&Jacobs (demontage), Iwan de Koke / Kreatief Pakhuis (meubelmaker), Piet Scholtens / PS Shipping Tools en Martijn Visser / Staalmaker (frames).

Het assortiment bevat naast ‘de selectie’ ook enkele ‘uitblinkers’. Binnen de selectie vind je sporttafels, sportbanken en sportkrukjes in verschillende maten, passend voor elke ruimte. De uitblinkers bestaan uit speciale en eenmalige objecten als een sportlocker en een sport tv-meubel. De verkoop gaat in September 2015 van start.

Over de Zaanse Sportbank:
De Zaanse Sportbank is een collectief van Zaanse ondernemers die de sporthistorie van sporthal de Vang willen behouden door er designmeubels van te maken. Voor meer informatie zullen binnenkort de website www.zaansesportbank.nl en een Facebook pagina live gaan.