ZaanBusiness Logo Wit

Het Zaanse Curasoft genomineerd voor Innovatie Award Zorg&ICT

Nominatie en presentatie zetten Curasoft in de schijnwerpers tijdens Zorg&ICT beurs

Zaandam, 6 maart 2014, – Curasoft, het complete online softwaresysteem voor de zorg ontwikkeld door het Zaanse softwarebedrijf I&DT B.V., is genomineerd voor de Innovatie Award Zorg &ICT. De award is dit jaar voor de eerste maal geïntroduceerd en wordt uitgereikt aan de innovatieve oplossing of dienst die de meest waardevolle bijdrage biedt aan de ontwikkeling van de zorg. Curasoft is genomineerd omdat de oplossing in het gebruik aantoonbaar leidt tot kwaliteitsverbetering van de zorg, zoals bewezen is bij een groot aantal bestaande zorgklanten van het bedrijf. De winnaar van de Innovatie Award Zorg&ICT wordt gekozen door een vakkundige jury en bekend gemaakt op de beurs Zorg&ICT. Deze vindt van 25 tot en met 27 maart 2014 plaats in de Jaarbeurs van Utrecht.

 

Curasoft , is een webgebaseerde oplossing die bij zorginstellingen en zorgaanbieders de dagelijkse praktijk in één systeem samenbrengt. Curasoft combineert en integreert daarvoor de primaire zorggegevens met de financiële en administratie gegevens van patiënten. Daarnaast voorziet Curasoft in een volledig boekhoudprogramma. Het gebruiksvriendelijke, webgebaseerde administratiesysteem koppelt onder meer de agenda direct aan declarabele diensten. Het resultaat is minder onvolledige en foutief ingediende declaraties. Curasoft ondersteunt eerstelijns en tweedelijns zorginstellingen en -professionals door het behandelplan centraal te stellen. Hierdoor kunnen zorgverleners het behandelplan voor de patiënt efficiënt volgen. Het administratiesysteem is flexibel en kan aangepast worden aan vele procedures, en werkt bovendien met de meest recente wet- en regelgeving voor de zorg.

“Innovaties die het mogelijk maken dat organisaties betere en betaalbare zorg kunnen leveren, zijn van groot belang voor onze samenleving. Nu, én in de toekomst,” zegt Zaankanter Dennis Vis, CEO bij I&DT. “De vraag naar zorg op maat neemt toe, terwijl de kosten gedrukt moeten worden. Het is geweldig dat Zorg&ICT de ontwikkeling van innovaties die deze spagaat versoepelen, stimuleert en in de schijnwerpers zet. We zijn er dan ook zeer trots op dat Curasoft genomineerd is voor de Innovatie Award!”

Op dinsdag 25, 26, 27 maart geeft Dennis Vis op de beurs Zorg&ICT een verhelderende lezing over multidisciplinaire zorgpaden. Vis legt aan de hand van praktijkvoorbeelden uit hoe organisaties zorgpaden kunnen doorvoeren als ze gebruik maken van de juiste denkwijze, intelligente software en een pragmatische werkwijze. Kijk op www.curasoft.nl voor de tijden. Komt u naar de Zorg&ICT beurs? Dan kunt u de stand van Curasoft vinden op standnummer C035.

Over Curasoft

Curasoft EPD, het vlaggenschip in het portfolio aan softwareoplossingen van I&DT, is een softwareoplossing die het verwerken van zorg specifieke informatie en algemene bedrijfsgegevens in de eerstelijns en tweedelijns zorgsectoren integreert in één medisch dossier. Curasoft EPD voorziet bovendien in een online boekhoudsysteem. Het EPD is zo opgebouwd dat alle informatie gestructureerd wordt opgeslagen en snel beschikbaar is, volgens de richtlijnen en kwaliteitseisen van wet- en regelgeving en diverse brancheverenigingen. Curasoft is niet alleen flexibel, maar ook een bewezen en gecertificeerde oplossing. Zorgverzekeraar Agis / Achmea heeft Curasoft benoemd als preferent EPD-softwareoplossing. Kijk voor meer informatie op www.curasoft.nl