ZaanBusiness Logo Wit

Kuijs Reinder Kakes verkoopt karakteristieke horecagelegenheid aan de Overtoom te Westzaan

In de jaren tachtig van de vorige eeuw, werd de horecagelegenheid ‘de Oude Herbergh’ gesticht aan de Overtoom 65 te Westzaan. Opdrachtgever hiervoor was de familie Waterdrinker. Het specialiteitenrestaurant en partycentrum omvatte zes zalen en een kegelkelder. Tot aan de overname eind 1992, verzorgde de familie Waterdrinker voor gedenkwaardige partijen en evenementen. Het gebruik is tot de verkoop in 1996 door andere exploitanten voortgezet.

 

In 1996 werd het horecacomplex verkocht, en kwam het in handen van Zaanse discotheekhouders. De Oude Herbergh werd omgedoopt tot partycentrum ‘de Lexion’, een uitgaansgelegenheid die een grote aantrekkingskracht uitoefende op house­liefhebbers van binnen en buiten de Zaanstreek. Nadat ‘de Lexion’ tot twee keer toe werd getroffen door een grote brand, kon een faillissement in 2013 helaas niet worden voorkomen.

Aangekocht

Het pand is aangekocht door een groep restauranthouders. Deze hebben het voornemen om eind 2014 voor het grote publiek open te gaan. Na een ingrijpende inpandige verbouwing, zal de circa 3.400 meter grootte horecagelegenheid een complete metamorfose hebben ondergaan. In de verschillende vertrekken die het pand rijk is, kan straks een grote verscheidenheid aan gerechten geproefd worden uit alle windstreken.

Kortom: Westzaan krijgt er een fantastische culinaire belevenis bij, waarover men ook tot ver buiten de Zaanstreek niet over uitgepraat zal raken!

Meer informatie: www.krk.nl