ZaanBusiness Logo Wit

Advies en levering van slimme ICT-diensten

Wat is de huidige status van uw ICT? Kunnen uw medewerkers ongestoord werken? Gebruiken ze steeds meer (eigen) apparatuur zoals iPads en smartphones? Of bent u op zoek naar een moderne, optimaal presterende ICT-om­geving? Het Zaanse Cobra Systems kan u middels een Quick Scan snel adviseren. “Vaak blijkt er meer mogelijk is voor minder geld”, aldus Jan Kee en Patrick de Ridder.

De mogelijkheden van de moderne

ICT zijn legio. Alleen zijn veel bedrijven niet op de hoogte van de laatste snufjes. Cobra Systems adviseert en helpt graag. “We kennen een bedrijf dat al zijn werk­nemers naar huis had gestuurd, toen de online werkplek niet werkte. Dat kostte bakken vol met geld”, vertelt De Ridder. “Met het systeem van Cobra Systems hadden ze gewoon de continuïteit behouden. Wij kunnen de werkplek namelijk zo op computers inrichten, dat er ook offline doorgewerkt kan worden. En zodra er weer een onlineverbinding is, worden alle gegevens in één klap gesynchroniseerd en is er geen kostbare werktijd verloren gegaan. Verder bieden onze oplossingen grote besparingsmogelijkheden op geld en ook energie. Minder computers betekent naast minder directe uitgaven, automatisch ook veel minder energie­verbruik. Onze oplossingen zijn dus groen.”

Goede beveiliging

Op het gebied van veiligheid weet Cobra Systems eveneens van wanten. “Stel een manager werkt thuis op zijn iPad, maar ’s avonds wil zijn zoontje op dezelfde tablet Angry Birds spelen”, legt Kee uit. “In de klassieke ICT-omgeving waren de bedrijfsgegevens dan onbeveiligd. Maar omdat wij niet het apparaat beheren, maar de (bedrijfs-)data op het apparaat, kunnen we een totaal beveiligde oplossing bieden. Een systeem dat gebaseerd is op beveiliging van data, kan die veiligheid en vooral flexibiliteit wél bieden. Wij timmeren de apps met alle gevoelige bedrijfsinfo namelijk dicht. Werk en privé worden zo prima gescheiden. En mocht de iPad of laptop onverhoopt worden gestolen? Ook dan heeft niemand toegang tot gevoelige informatie. Sterker: de gegevens vernietigen zichzelf voordat ze in vreemde handen terecht komen.”

Communiceren via Wifi

Cobra Systems weet tevens dat bedrijven prima zaken kunnen doen door het aan hun klanten of bezoekers aanbieden van een stabiel Wifi-netwerk. “Klanten selec­teren steeds vaker een locatie met uit­stekende (gratis) Wifi. Het is echt een selling point geworden. Je kunt dankzij onze goede Wifi-verbinding een dialoog aangaan met je klanten”, legt het ervaren ICT-duo uit. “Ben je bijvoorbeeld strandtenthouder en lopen er toeristen langs? Nodig ze uit voor je uitstekende gratis Wifi-netwerk. Gaan ze daarop in, dan kun je met hen communiceren. Dan vraag je tijdens een zomerse dag bijvoorbeeld: “Heeft u het warm en dorst? Kom straks gezellig naar ons, want hier staat een heerlijke, koude cocktail voor u klaar!” Het zijn voorbeelden van moderne ICT-mogelijkheden waarvan veel onder­nemers het bestaan nog niet af weten. Maar wij wel en praten de ondernemer hier graag over bij.”

Rabobank denkt mee

Cobra Systems bankiert al jaren bij Rabobank Zaanstreek. “Niet alleen met de zakelijke rekening en verzekeringen, maar ook op het gebied van de adviesfunctie zijn we erg tevreden”, vertelt Kee. “De Rabobank praat ons jaarlijks een paar keer uitstekend bij over belangrijke onder­­nemerszaken. De accountmanagers denken goed mee en geven verstandige adviezen. En als we de bank nodig hebben? Dan zijn ze er.”

Cobra Systems
Penningweg 82 1507 DH Zaandam
T: 020-7371078
E: info@cobrasystems.nl
www.cobrasystems.nl