Nieuwe subsidie voor cyberweerbaarheid kleine bedrijven

De regeling Mijn cyberweerbare zaak (MCZ) is bekendgemaakt. Met deze nieuwe regeling wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) bijdragen aan de cyberweerbaarheid van kleine bedrijven. Subsidie kan worden aangevraagd door ondernemers die een kleine onderneming in stand houden. Een kleine onderneming betreft een onderneming waar minder dan vijftig personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet of het jaarlijkse balanstotaal de € 10 miljoen niet overschrijdt.

Subsidie kan worden aangevraagd voor het afnemen en implementeren van in de routekaart opgenomen maatregelen, met als doel de cyberweerbaarheid van de onderneming van de aanvrager te vergroten. De betreffende routekaart is een bijlage bij de regeling, met een overzicht van alle cyberweerbaarheidsmaatregelen voor aanvragers.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 1250 per aanvrager. Aanvragen kunnen van 2 oktober 2023 tot en met 1 november 2023 worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het subsidieplafond van € 300.000 wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Webdevelopment: Webstation web-station.nl