ZaanBusiness Logo Wit

SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door wegens coronamaatregelen

SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Daarmee respecteert en volgt SAIL de noodzakelijke maatregelen vanuit de bevoegde instanties. Met de nieuw aangekondigde maatregelen, inclusief een verbod op grote evenementen tot 1 september a.s., is het onmogelijk geworden om SAIL Amsterdam 2020 te organiseren. Voor Zaanstad betekent dit dat de Gele Oceaan (de Zaanse bijdrage aan SAIL) niet georganiseerd kan worden. Ook de SAIL In en SAIL Out vervallen. De gemeente Zaanstad vindt het jammer dat dit prachtige nautische event niet door kan aan, maar de veiligheid en de gezondheid van onze inwoners en bezoekers staan uiteraard voorop.

Uitstel niet haalbaar
Er is intensief onderzocht of uitstel naar een volgend  jaar mogelijk is. Dat is helaas geen realistisch scenario: zo is op dit moment niet met zekerheid te zeggen of een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een jarenlang vastgestelde planning en daarom zijn ze niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Ook wil SAIL graag een vrij toegankelijk (betaalbaar) evenement blijven. Daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.

Gele Oceaan in Zaanstad
Er is het afgelopen jaar met veel enthousiasme aan de voorbereiding van de Gele oceaan gewerkt samen met het Zaanse bedrijfsleven en andere partners. “Wij danken alle betrokken Zaanse ondernemers en organisaties voor hun inzet en betrokkenheid. Zaanstad blijft in gesprek met SAIL Amsterdam en onze lokale partners over mogelijke betrokkenheid bij SAIL 2025”, zegt wethouder Hans Krieger van de gemeente Zaanstad.