ZaanBusiness Logo Wit

Service met de hoofdletter S

ZITO|TEER uit Wormer levert alles voor magazijn, werk­plaats en winkel. “Maar we geven de klant ook altijd een bijpassend advies”, zeggen Fred Henneke en Piet Zwart. “Want een doos is bijvoorbeeld niet zomaar een doos. Deze dient aan verschillende eisen en wensen te voldoen om de kostbare inhoud te beschermen en op de juiste manier te vervoeren.”

Piet Zwart begon in 2007 een bedrijf voor magazijninrichting (zoals stellingen en werkbanken), intern transport (zoals karretjes en palletwagens) en verpakkingsmaterialen (allerlei folies en dozen). Maar omdat zijn klanten meer wilden en bijvoorbeeld naar bedrukte plastic tasjes vroegen, kwam hij in contact Teer Verpakkingen. Een bedrijf dat hij later, samen met compagnon Fred Henneke, overnam. Waardoor december 2011 de fusiefirma ZITO|TEER ontstond.

Moderne uitstraling
Inmiddels hebben Henneke en Zwart een mooi bedrijfspand aan de Eendrachtstraat. Waar 1.150 vierkante meter showroom, opslagruimte, kantoor en kantine een moderne uitstraling heeft. Hoewel de twee zakelijke partners in een moeilijke economische periode zijn gestart, groeit ZITO|TEER op gezonde wijze.

Wij koesteren onze klanten
“Onze kennis en service spreken veel klanten aan. Wij verkopen namelijk geen nee”, legt Henneke uit. “Wij hebben inmiddels 4.500 verschillende producten op voorraad. Maar mocht een klant naar iets vragen wat wij niet hebben, gaan we het regelen; 99 van de 100 keer lukt het ons.” Zwart: “Afgelopen vrijdag werden we door een vaste klant gebeld. Waren zijn verzendenveloppen op. Terwijl hij voor het weekend nog dingen wilde versturen. Een uur later had hij ze. Wij koesteren onze klanten. Zijn er ook voor hen als ze even knijp zitten.”

Advies is erg belangrijk
“Hoewel de prijzen in de branche onder druk staan, weten Henneke en Zwart hun klandizie uit te breiden. Wij vinden het belangrijk dat de klant het gevoel krijgt dat hij alles bij ons kan neerleggen”, vertelt Henneke. “Daar hoort ook een goed advies bij. Als iemand bij onze concullega’s dozen bestelt en de be­nodigde maten doorgeeft, krijgt hij het product vaak direct geleverd. Wij vragen eerst verder. Willen weten welke producten erin de doos komen. Want de ene doos is de andere niet. Bovendien geven wij aan welke tapesoort er het beste bij gebruikt kan worden. Advies is erg belangrijk.”

Met een nieuwe webshop en een Facebook-bedrijfspagina is het zes werknemers tellende ZITO|TEER helemaal up-to-date. Klaar om nog sterker te worden in de Zaanstreek. “Wij willen in onze branche niet de grootste worden, want dan kunnen we niet meer datgene doen waar we zo goed in zijn: een sterk servicegerichte partner zijn met korte lijnen. Wel willen we graag de beste in onze regio zijn”, zeggen de echte Zaankanters. “Met onze no-nonsense-instelling, bieden wij service met de hoofdletter S. Wij verkopen geen gebakken lucht”, besluit Zwart. “Maar wel luchtkussenfolie”, lacht Henneke.

ZITO|TEER
Eendrachtstraat 2a 1531 DV Wormer
075-6281138
info@zitoteer.nl
www.zitoteer.nl