Succes bereik je niet alleen

Wat is er toch met succesvolle Zaanse zakenvrouwen? Te druk in ‘de waan van de dag’ om hun onderneming te laten groeien? En zo een gouden kans om zich te profileren aan zich voorbij laten gaan? Jenny Luten, algemeen bestuurslid van het Vrouwen Netwerk Zaanstad Plus, noemt als reden ‘verkeerde bescheidenheid’. ,,De verkiezing Zaanse Zakenvrouw levert je al als genomineerde veel publiciteit op. Laat staan als je wint. Er zijn winnaressen die de titel sterk inzetten als marketingtool. En zo jarenlang profiteren”, vult Mariska van Houten, PR/communicatie, aan. 

 

De achtste editie wordt 13 juni een feit. Onder de titel Ondernemen is voor helden is het Zaantheater het domein voor dit in populariteit groeiende zaken-event. ,,Het wordt een uitdaging de verkiezing van 2017 te overtreffen. Maar ik durf nu al een woord als succesvol te noemen”, stelt Mariska. ,,Gelukkig hebben we een team van professionals om samen een goede verkiezing neer te zetten. Die heb je hard nodig, want succes bereik je niet alleen.”

Verkiezing leeft

Ook dit jaar mogen twee Zaanse onderneemsters de onderscheiding in ontvangst nemen. Eén titel gaat naar de Zaanse Zakenvrouw zonder personeel, één is er voor degene met. Het winnen van de eretitel is niet alleen een erkenning voor succesvol zakendoen. Het levert ook veel publiciteit op. En geeft een zakenboost door alle contacten die ontstaan. ,,Het gaat goed met de nominaties. Je merkt dat de verkiezing leeft. Er zijn genoeg succesvolle onderneemsters die de eretitel Zaanse Zakenvrouw verdienen”, meent Petra Derlagen. De voorzitter zag tevens de kwaliteiten van haar bestuur groeien met de komst van Jenny Luten. Die neemt de website en nieuwsbrief onder haar hoede.

Gezond ambitieus

,,Samen met Mariska informeren we digitaal onze deelneemsters en websitebezoekers”, zegt Jenny die sinds het begin bij het VNZP betrokken is. ,,De stap tot bestuurslid ging op natuurlijke wijze. Ik vond het tijd om mijn horizon verder te verbreden. Bovendien is het een fijne groep. Gezond ambitieus, samen strevend het netwerk naar een steeds hoger niveau te tillen. Wat ik als deelnemer merkte, geldt ook bestuurlijk: elkaar veel gunnen, de bereidheid te helpen. Samenwerking. Door dat laatste leerde ik bijvoorbeeld mijn huidige collega kennen.”

Jury bekend

Wie als onderneemster voor de Zaanse Zakenvrouwverkiezing is genomineerd (zie www.vnzp.nl), kan rekenen op een bedrijfsbezoek van de jury. Die bestaat voor de Zaanse Zakenvrouw met personeel uit: Rob van der Laan (directeur Rabobank), Jeroen Olthof (voormalig wethouder sport), Machteld Bos (Carebo), Annemarie Kastelein (Baker Tilly Berk) en Esther Oudes (PDZ). Voor de categorie, Zaanse Zakenvrouw zonder personeel zullen Ursula Schouten (Imsus B.V.), Annemarie Kastelein (Baker Tilly Berk), Dick van der Meulen (HR Business Point) en Esther Oudes (PDZ) gaan uitmaken wie dit jaar de eretitel verdient. ,,Het feit dat grote bedrijven de verkiezing trouw als sponsor steunen, geeft aan dat ondernemend Zaanstreek de waarde van de verkiezing inziet”, licht Mariska toe. ,,We zijn heel dankbaar met de Platina-sponsors Rabobank, PDZ, ProMobility, NewCakes, Baker Tilly Berk, Germieco en Zaanstad Schilderwerken. Het levert hen bovendien een clinic van powervrouw Rocky op. Maar we minstens zo blij met alle Gouden, Zilveren en Bronzen sponsors die de PR-waarde van de verkiezing inzien voor hun bedrijf.”

Earlybirds-voordeel

,,Je ontmoet op de verkiezingsdag zo’n 230 mede-ondernemers. Interessante zakenvrouwen én mannen, want die zijn ook van harte welkom. Een geweldig moment om te netwerken. Bovendien kun je de verkiezing voor een aantrekkelijk vroegboektarief meemaken ”, zegt penningmeester Linda Tuijn tot slot. Earlybirds die voor 15 april een kaart kopen, betalen € 49,50 in plaats van € 57,50 voor de geheel verzorgde avond.

Powervrouw Rocky

Met Lucia Rijker als dagvoorzitter (zie kaderartikel) en powervrouw ‘Rocky’ Hehakaija, het vrouwelijke gezicht in de internationale straatvoetbalwereld, biedt het programma twee bijzondere vrouwen. Het VNZP doneert € 2,50 van ieder verkocht kaartje aan de stichting Favela Street. Rocky inspireert daarin kansarme vrouwen het beste uit zichzelf te halen.

Meer informatie:

Zie voor meer details over de verkiezing en kaartverkoop www.vnzp.nl Of bel met Petra Derlagen, 06 – 41 679 934 of Mariska van Houten, 06 – 53 998 107.

 

 

‘Lady Tyson’ Lucia Rijker dagvoorzitter

Ze was zowel in het kickboksen als in het gewone boksen jarenlang ongenaakbaar: Lucia Rijker. ‘Lady Tyson’, zoals haar bijnaam luidt, is 13 juni dagvoorzitter bij de Zaanse Zakenvrouwverkiezing.

Haar sportverleden sluit goed aan op het verkiezingsthema: Ondernemen is voor helden. Een held(in) is Lucia Rijker zeker. Ze won al haar profwedstrijden: 36 in het kickboksen, waarvan 25 door knock-out en zeventien in het boksen. Waarvan veertien door knock-out.

Lucia Rijker is ook actrice en presentatrice. Zo is ze mental coach in het tv-programma Dream School waarin ze jongeren helpt die om verschillende redenen zijn vastgelopen in hun leven.

Plaats een reactie

Klik hier om je reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Netwerkevents

 • Netwerkbijeenkomst Zaanlinq
  • 10/04/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst De Corner
  • 18/04/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst Zaanlinq
  • 16/05/2024 | 00:00

 • Haringparty (13 of 20 juni) De Corner
  • 13/06/2024 - 20/06/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst Zaanlinq
  • 25/06/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst De Corner
  • 12/09/2024 | 00:00

 • Netwerkbijeenkomst De Corner
  • 17/10/2024 | 00:00

 • Webdevelopment: Webstation web-station.nl