ZaanBusiness Logo Wit

Talkshow NV Zaanstad op 11 juli in de Bullekerk

Maandagmiddag 11 juli wordt in de Bullekerk weer de talkshow NV Zaanstad gehouden. Rosalie Smit en Jaap Sluis interviewen ondernemers uit stad en streek. Van de gesprekken worden video-registraties gemaakt die zonder bijkomende kosten door de geïnterviewden breed mogen worden gedeeld. Op de geheel vernieuwde website  www.nvzaanstad.nl zijn diverse eerder opgenomen interviews terug te zien. Te gast zijn op 11 juli:
Lennart Graaff

Van Lennart Graaff wordt wel gezegd dat hij mensen en organisaties in beweging brengt en complexe opgaven structureert. En dat hij de basis legde voor de ontwikkeling van verschillende radicale projecten, zoals Het Nieuwe Dorp (Arnhem), The Dutch Mountains (Brainport Eindhoven), The Dutch Windwheel (Rotterdam) en de werkomgeving van Heineken in Zoeterwoude. Hij werkte eerder als hoofd bedrijfsbureau, programmaleider Integrale Ruimtelijke Projecten en interim-manager bij de provincie Zuid-Holland. Sinds mei 2021 is Lennart Graaff concerndirecteur bij de gemeente Zaanstad.

Dempsey Tamara

Opgegroeid in Wormer, als twintiger naar de VS vetrokken waar hij in het american football terecht kwam. Vervolgens actief in de bobsleesport en nog veel méér. Hij werd ondernemer in de fitnessbranche en was succesvol met een sportschool in Wormerveer. Die had zwaar te lijden onder corona. In het voorjaar begon Dempsey in Zaandam met anderen de Thrive Aacademy. Specifiek gericht op ondernemers. Als mensen persoonlijke sterker zijn – zowel fysiek als mentaal – merken ze dat in hun werk, zegt Dempsey die in de NV uitlegt waarom werkgevers en werknemers er baat bij kunnen hebben.

Ellen van der Veekens

Je hebt er veel van in de Zaanstreek: familiebedrijven die van vader op zoon en moeder op dochter hun zaken doen. Vaak tientallen jaren lang. Zoals Gebr. Van der Veekens BV uit Zaandam. Een aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Opgericht in 1951 en op basis van een rijke traditie werkend aan de toekomst. Met oog voor innovatie, nieuwe vormen van samenwerking, veiligheid en scholing. In 2019 won Gebr. Van der Veekens de Zaanse Ondernemersprijs. In de NV Zaanstad gaat Ellen van der Veekens in gesprek met Rosalie Smit en Jaap Sluis over hard werken, de betrokkenheid van het bedrijf bij de Zaanstreek en de grote waarde van gemotiveerde vakmensen.